"Rokade samo uz izmenu sporazuma"

Ministarka i funkcionerka G17 Snežana Samardžić-Marković kaže da ostavka ministra zdravlja Tomice Milosavljevića nema veze sa eventualnom rekonstrukcijom Vlade.

Izvor: Veèernje novosti

Ponedeljak, 31.01.2011.

03:16

Default images

"Vlada će sigurno trajati do redovnih izbora 2012. godine", rekla je Snežana Samardžić-Marković za “Večernje novosti".

Na pitanje jesu li moguće rokade ministarstava između stranaka vladajuće koalicije ili će G17 plus insistirati da zadrži resor zdravlja, Samardžićeva je odgovorila da su "rokade moguće samo ako se promeni koalicioni sporazum".

Ministarka omladine i sporta i član Predsedništva G17 plus Snežana Samardžić-Marković rekla je da ne veruje da je moguća koalicija Demokratske stranke i Srpske napredne stranke posle sledećih izbora.

"Ako bi se, ipak, desilo, bilo bi to vrlo loše i za DS i za Srbiju. Građani mogu biti sigurni da G17 plus i URS (Ujedinjeni regioni Srbije) neće stupiti u koaliciju sa SNS", kazala je Samardžićeva.

Samardžićeva je rekla da bi G17 i posle novih izbora pravila vladu sa DS i Socijalističkom partijom Srbije.

Ona je odbacila spekulacije da su se odnosi između DS i G17 plus zaoštrili zbog odluke da "Gorenje" gradi fabriku u Zaječaru, a ne u Valjevu.

"To nije odluka (Mlađana) Dinkića, nego 'Gorenja'. Ostaje fabrika 'Gorenja' u Valjevu, koje ničim nije oštećeno, a naročito ne time što će i drugi regioni da se razvijaju. Dinkić dovodi investitore i u Leskovac, Niš, Staru Pazovu, gde su sve DS gradonačelnici. O kakvom zaoštravanju je reč?", navela je Samardžićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: