"Mora da se postigne dogovor"

Beograd -- Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je da ta stranka neće odustati od pokušaja da, sa radnicima, sindikatima, civilnim sektorom postigne dogovor.

Izvor: Tanjug
Podeli

Taj dogovor bi, po Jovanovićevim rečima, omogućio donošenje odluka koje se godinama izbegavaju.

Jovanović je precizirao da to mora biti dogovor o politici saradnje sa susedima i svetom, ciljanoj inflaciji, pravednije raspoređenim porezima, reviziji energetskog sporazuma, podršci sposobnima u biznisu, ukidanju ili znatnom sniženju poreza na osnovne životne namirnice.

Dogovor mora biti postignut, takođe, o drugačijem modelu upravljanja javnim preduzećima, hitnoj i potpunoj reformi školstva, jačanju konkurencije i tržišta, sređivanju penzijskog fonda.

"Račun za trogodišnje tumaranje vlade u ekonomiji i politici ovih dana se surovo ispostavlja čitavom društvu, koje izlaz iz propadanja u koje je gurnuto traži kroz nezadovoljstvo vladom, serijom štrajkova i traganjem za kratkotrajnim rešenjem ogromnih problema", piše u saopštenju LDP.

Vlada Srbije, prema rečima Jovanovića, nema nikakvo političko, ni moralno pravo da nastavnike i profesore optužuje da svojim zahtevima ugrožavaju opstanak države, zbog čega je pokušaj premijera Srbije Mirka Cvetkovića "da pokaže odlučnost prema sindikalnim zahtevima osuđen na neuspeh".

Jovanović smatra da su premijer i ministri o ekonomskom i političkom opstanku države morali da misle ranije, "u danima kada su cenu svoje koalicije, partijskog upravljanja svakim delićem života u državi, povlađivanjem samozvanoj penzionerskoj partiji, platili razaranjem budžeta i mogućnosti da kao društvo odlučimo šta i koliko želimo da plaćamo".

Politika

UNS: Kršenja prava novinara

Beograd -- Udruženje novinara Srbije saopštava da je zabrinuto zbog najava otkaza medijskim radnicima na Pinku na osnovu podataka pribavljenih prisluškivanjem zaposlenih.

Politika ponedeljak 31.01. 22:03 Komentara: 8

Grčka ratifikovala SSP

Beograd -- Grčka je na plenarnom zasedanju svoje Skupštine ratifikovala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Evropske unije i Srbije.

Politika ponedeljak 31.01. 15:59 Komentara: 2

Ugljanin u Sloveniji

Ljubljana -- Ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin je tokom posete Sloveniji razgovarao sa tamošnjim zvaničnicima o mogućnostima ulaganja u Srbiji.

Politika ponedeljak 31.01. 15:46 Komentara: 4
strana 1 od 111 idi na stranu