"Mora da se postigne dogovor"

Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je da ta stranka neće odustati od pokušaja da, sa radnicima, sindikatima, civilnim sektorom postigne dogovor.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.01.2011.

17:11

Default images

Taj dogovor bi, po Jovanovićevim rečima, omogućio donošenje odluka koje se godinama izbegavaju.

Jovanović je precizirao da to mora biti dogovor o politici saradnje sa susedima i svetom, ciljanoj inflaciji, pravednije raspoređenim porezima, reviziji energetskog sporazuma, podršci sposobnima u biznisu, ukidanju ili znatnom sniženju poreza na osnovne životne namirnice.

Dogovor mora biti postignut, takođe, o drugačijem modelu upravljanja javnim preduzećima, hitnoj i potpunoj reformi školstva, jačanju konkurencije i tržišta, sređivanju penzijskog fonda.

"Račun za trogodišnje tumaranje vlade u ekonomiji i politici ovih dana se surovo ispostavlja čitavom društvu, koje izlaz iz propadanja u koje je gurnuto traži kroz nezadovoljstvo vladom, serijom štrajkova i traganjem za kratkotrajnim rešenjem ogromnih problema", piše u saopštenju LDP.

Vlada Srbije, prema rečima Jovanovića, nema nikakvo političko, ni moralno pravo da nastavnike i profesore optužuje da svojim zahtevima ugrožavaju opstanak države, zbog čega je pokušaj premijera Srbije Mirka Cvetkovića "da pokaže odlučnost prema sindikalnim zahtevima osuđen na neuspeh".

Jovanović smatra da su premijer i ministri o ekonomskom i političkom opstanku države morali da misle ranije, "u danima kada su cenu svoje koalicije, partijskog upravljanja svakim delićem života u državi, povlađivanjem samozvanoj penzionerskoj partiji, platili razaranjem budžeta i mogućnosti da kao društvo odlučimo šta i koliko želimo da plaćamo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: