Grčka ratifikovala SSP

Grčka je na plenarnom zasedanju svoje Skupštine ratifikovala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Evropske unije i Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.01.2011.

15:59

Default images

Sporazum je ratifikovan 26. januara, saopštila je ambasada Grčke u Beogradu.

Ambasador Grčke u Srbiji, Dimostenis Stoidis, istakao je tim povodom da ratifikacija SSP-a predstavlja praktičan izraz doslednosti s kojom Grčka podržava članstvo Srbije u EU, u okviru njene već objavljene političke inicijative "Agenda 2014" za ubrzanje procesa evropske integracije zemalja zapadnog Balkana.

"Grčka će nastaviti da sarađuje sa srpskom Vladom na ostvarenju ovog cilja, u korist stabilnosti u regionu i tradicionalnih veza prijateljstva i saradnje koje povezuju narode dveju zemalja", navodi se u saopštenju grčke Ambasade.

Do sada je SSP Srbije i Evropske unije ratifikovalo 12 zemalja članica Unije, uključujući i Grčku.

Sporazum je 18. januara ratifikovao i Evropski parlament.

Pored Grčke, Sporazum su do sada ratifikovali i Španija, Malta, Bugarska, Italija, Estonija, Slovačka, Slovenija, Luksemburg, Mađarska, Austrija i Kipar.

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Srbije potpisan je 29. aprila 2008. godine. Ministri EU odobrili su ratifikaciju 14. juna 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: