Grčka ratifikovala SSP

Beograd -- Grčka je na plenarnom zasedanju svoje Skupštine ratifikovala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Evropske unije i Srbije.

Izvor: Beta
Podeli

Sporazum je ratifikovan 26. januara, saopštila je ambasada Grčke u Beogradu.

Ambasador Grčke u Srbiji, Dimostenis Stoidis, istakao je tim povodom da ratifikacija SSP-a predstavlja praktičan izraz doslednosti s kojom Grčka podržava članstvo Srbije u EU, u okviru njene već objavljene političke inicijative "Agenda 2014" za ubrzanje procesa evropske integracije zemalja zapadnog Balkana.

"Grčka će nastaviti da sarađuje sa srpskom Vladom na ostvarenju ovog cilja, u korist stabilnosti u regionu i tradicionalnih veza prijateljstva i saradnje koje povezuju narode dveju zemalja", navodi se u saopštenju grčke Ambasade.

Do sada je SSP Srbije i Evropske unije ratifikovalo 12 zemalja članica Unije, uključujući i Grčku.

Sporazum je 18. januara ratifikovao i Evropski parlament.

Pored Grčke, Sporazum su do sada ratifikovali i Španija, Malta, Bugarska, Italija, Estonija, Slovačka, Slovenija, Luksemburg, Mađarska, Austrija i Kipar.

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Srbije potpisan je 29. aprila 2008. godine. Ministri EU odobrili su ratifikaciju 14. juna 2010. godine.

Politika

UNS: Kršenja prava novinara

Beograd -- Udruženje novinara Srbije saopštava da je zabrinuto zbog najava otkaza medijskim radnicima na Pinku na osnovu podataka pribavljenih prisluškivanjem zaposlenih.

Politika ponedeljak 31.01. 22:03 Komentara: 8

Ugljanin u Sloveniji

Ljubljana -- Ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin je tokom posete Sloveniji razgovarao sa tamošnjim zvaničnicima o mogućnostima ulaganja u Srbiji.

Politika ponedeljak 31.01. 15:46 Komentara: 4
strana 1 od 111 idi na stranu