Ugljanin u Sloveniji

Ljubljana -- Ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin je tokom posete Sloveniji razgovarao sa tamošnjim zvaničnicima o mogućnostima ulaganja u Srbiji.

Izvor: B92
Podeli

Uz Ugljanina na konferenciji "Srbija na putu ka EU: berza znanja i iskustava", u delegaciji Srbije su i predstavnici nerazvijenih opština i Vojvodine.

Na tom skupu Ugljanin je govorio o mogućnostima za saradnju i privlačenju investicija i EU fondova u nerazvijene opštine Srbije, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Uz prikazivanje kratkog dokumentarnog filma o nerazvijenim opštinama Srbije "Druga strana Srbije", Ugljanin je danas predstavio privredne potencijale Srbije i mogućnosti za partnerstvo između Srbije i Slovenije.

Ugljanin je danas razgovarao i sa direktorom Direktorata za ekonomske odnose sa inostranstvom u Ministarstvu ekonomije Slovenije Alfredom Kilerom, koji je izrazio spremnost za saradnju i davanje stručne pomoći nerazvijenim opštinama Srbije u pisanju kvalitetnih projekata za apliciranje za pristupne fondove EU.

Planirano je da se Ugljanin sastane i sa potpredsednikom slovenačkog parlamenta Miranom Potrčem i predsednicom Odbora sa spoljnu politiku slovenačkog parlamenta i predsednicom Parlamentarne grupe prijateljstva sa Srbijom Janjom Klasinc.

Politika

UNS: Kršenja prava novinara

Beograd -- Udruženje novinara Srbije saopštava da je zabrinuto zbog najava otkaza medijskim radnicima na Pinku na osnovu podataka pribavljenih prisluškivanjem zaposlenih.

Politika ponedeljak 31.01. 22:03 Komentara: 8

Grčka ratifikovala SSP

Beograd -- Grčka je na plenarnom zasedanju svoje Skupštine ratifikovala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Evropske unije i Srbije.

Politika ponedeljak 31.01. 15:59 Komentara: 2
strana 1 od 111 idi na stranu