Ugljanin u Sloveniji

Ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin je tokom posete Sloveniji razgovarao sa tamošnjim zvaničnicima o mogućnostima ulaganja u Srbiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.01.2011.

15:46

Default images

Uz Ugljanina na konferenciji "Srbija na putu ka EU: berza znanja i iskustava", u delegaciji Srbije su i predstavnici nerazvijenih opština i Vojvodine.

Na tom skupu Ugljanin je govorio o mogućnostima za saradnju i privlačenju investicija i EU fondova u nerazvijene opštine Srbije, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Uz prikazivanje kratkog dokumentarnog filma o nerazvijenim opštinama Srbije "Druga strana Srbije", Ugljanin je danas predstavio privredne potencijale Srbije i mogućnosti za partnerstvo između Srbije i Slovenije.

Ugljanin je danas razgovarao i sa direktorom Direktorata za ekonomske odnose sa inostranstvom u Ministarstvu ekonomije Slovenije Alfredom Kilerom, koji je izrazio spremnost za saradnju i davanje stručne pomoći nerazvijenim opštinama Srbije u pisanju kvalitetnih projekata za apliciranje za pristupne fondove EU.

Planirano je da se Ugljanin sastane i sa potpredsednikom slovenačkog parlamenta Miranom Potrčem i predsednicom Odbora sa spoljnu politiku slovenačkog parlamenta i predsednicom Parlamentarne grupe prijateljstva sa Srbijom Janjom Klasinc.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: