“Denjub fuds grupa“ podnosi žalbu

“Denjub fuds grupa“, čije su dve mlekare u Srbiji kažnjene sa 3 miliona evra zbog zloupotreba dominantnog položaja, žaliće se međunarodnim institucijama.

Izvor: B92

Nedelja, 30.01.2011.

16:56

Default images

Kako su najavili pravni zastupnici “Denjub fuds grupe“ iz advokatske kancelarije Janković-Popović i Mitić, do žalbe će doći jer su mlekare nezakonito kažnjene.

U saopštenju se kaže da su “Imlek“ i Mlekara iz Subotice kažnjene sa tri miliona evra za zloupotrebu dominantnog položaja na osnovu pogrešne analize Komisije za zaštitu konkurencije u Srbiji.

"Zbog svega ovoga ’Denjub fuds grup’ će, pored redovnih pravnih sredstava koje ima na raspolaganju u Srbiji, svoja prava, kao stranog investitora zaštiti i pred međunarodnim institucijama o čemu su nadležna državna i međunarodna tela već obaveštena", naveli su advokati te kompanije.

Oni smatraju da nezakonito kažnjavanje njihovog klijenta predstavlja ozbiljno upozorenje za sve strane investitore u Srbiji, jer ukazuje da pravni poredak ne funkcioniše dobro i da nema vladavine prava i pravne sigurnosti.

"Ovakvo protivpravno postupanje Komisije uvodi opasan presedan i stvara bojazan da je u Srbiji moguća neustavna retroaktivna primena zakona", upozorili su pravni zastupnici Denjub fuds grupe.

Komisija za zaštitu konkurencije u Srbiji objavila je u petak da je sa 306 miliona dinara kaznila “Imlek“ i Mlekaru iz Subotice koje posluju u okviru “Denjub fud grupe“, zbog zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: