Hrvatska dostavila ažurirani spisak

Ministarka pravde Snežana Malović kaže da je Hrvatska dostavila ažurirani spisak od 1.549 osoba koje su osuđene, optužene ili pod istragom za ratni zločin.

Izvor: Tanjug

Subota, 29.01.2011.

13:01

Default images

Ministarka je precizirala da je hrvatska strana dostavila ažuriran spisak, na kome se u odnosu na prethodni, dostavljen u julu 2010, nalazi 15 osoba više.

Imajući u vidu novonastalu situaciju, Malovićeva je pozvala zainteresovane građane da se ličnim zahtevom obrate Ministarstvu pravde i ponovo utvrde svoj status pred pravosudnim organima Hrvatske.

Građani treba da podnesu zahtev koji obuhvata popunjeni formular, a on se može preuzeti na veb stranici Ministarstva pravde (www.mpravde.gov.rs), i fotokopiju lične karte.

Ukoliko se zahtev ne podnosi lično, potrebno je priložiti overeno ovlašćenje, a osoba na koju se podaci odnose ovlašćuje drugu osobu da u njegovo ime traži informaciju.

Zahtev se Ministarstvu pravde podnosi poštom ili na pisarnici na adresu Nemanjina 22-26, 11 000 Beograd, a podnošenje zahteva, odnosno dobijanje traženih podataka se ne naplaćuje.

U cilju zaštite privatnosti osoba koje potražuju ove informacije, zahtev se može podneti isključivo pisanim putem, a uputstvo o podnošenju zahteva, kao i dodatne informacije, dostupne su na veb stranici Ministarstva pravde.

Građanima koji podnesu zahtev biće odgovoreno u najkraćem mogućem roku, a podnošenje zahteva i dostavljanje tražene informacije od Ministarstva pravde Srbije je isključivo informativnog karaktera i ne proizvodi nikakve pravne posledice.

U Zagrebu je 12. januara održan sastanak Mešovite komisije Srbije i Hrvatske za pripremu i razmenu spiskova optuženih ili osuđenih, na kome je Hrvatska ustupila nadležnima Srbije ažurirane spiskova osoba koje Hrvatska tereti za ratne zločine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: