"Dobro po Telekom, loše po državu"

Beograd -- Odluka države da proda Telekom biće dobra po tu kompaniju, ali loša po državu, smatra direktor Centra za slobodno tržište Miroslav Prokopijević.

Izvor: B92
Podeli

Prokopijević je u emisiji "Između redova" na TV B92 objasnio da, nakon prodaje Telekoma, politička elita više neće moći da utiče na njegovo poslovanje, što je dobro za Telekom.

Ipak, sa ekonomskog akspekta, za državu je to ipak loš potez, "jer prodaje jednu profitabilnu firmu da bi se namirivali gubitaši", kao i zbog socijalnog mira, smatra Prokopijević.

Govoreći o akcizama, Prokopijević je kazao da su izmene Zakona o akcizama o naftnim derivatima u suprotnosti sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju i da se država odlučila za duple akcize da bi zaštitila NIS, "jer ta kompanija još nije reformisana i ne pravi dovoljno kvalitetno gorivo".

On je rekao da to ne može da bude u interesu građana, jer im se sužava sloboda izbora, navodeći da je to i ekonomski štetna odluka.

Info

Na današnji dan, 1. februar

1650. U Stokholmu, gde je boravio na poziv kraljice Kristine,umro je francuski filozof, matematičar i fizičar Rene Dekart. Odbacivši svaku dogmu ili doktrinarnost

Razno ponedeljak 31.01. 23:59 Komentara: 1

Požar u prostorijama TV "IN"

Kragujevac -- Prostorije TV "IN" u Kragujevcu izgorele su u požaru u ponedeljak uveče. Vatrogasci su lokalizovali požar i sprečili da se proširi na obližnju benzinsku pumpu.

Hronika ponedeljak 31.01. 22:34 Komentara: 4

UNS: Kršenja prava novinara

Beograd -- Udruženje novinara Srbije saopštava da je zabrinuto zbog najava otkaza medijskim radnicima na Pinku na osnovu podataka pribavljenih prisluškivanjem zaposlenih.

Politika ponedeljak 31.01. 22:03 Komentara: 8

Piter Egner umro u 89. godini

Sijetl -- Piter Egner, osumnjičen da je kao pripadnik nacističkih snaga u Drugom svetskom ratu u Srbiji učestvovao u ubistvu 17.000 ljudi, umro je u 89. godini života.

Svet ponedeljak 31.01. 22:02 Komentara: 16
strana 1 od 821 idi na stranu