Jutarnji: Postoje još 4 poternice

Zagreb -- Posle hapšenja Tihomira Purde, na snazi su još 4 Interpolove poternice kojima Srbija traži hrvatske državljane osumnjičene za ratne zločine, piše Jutarnji list.

Izvor: B92, Beta Hrvatska
Podeli

List nezvanično saznaje i da će Tihomir Purda biti izručen Hrvatskoj.

"Jutarnji list" tvrdi da su na Interpolovim poternicama osumnjičeni za zločine u Vukovaru Petar Janjić i Danko Maslov, kao i Agim Čeku i Siniša Mišić, koji su hrvatski državljani, ali koje Srbija traži zbog zločina na Kosovu.

List piše i da nema prepreka da Purda, koji je uhapšen u BiH po poternci koju je za njim raspisala Srbije, bude izručen Hrvatskoj, što će dobiti i službenu potvrdu kada se u Zagrebu, sredinom ove sedmice, sastanu Vladimir Vukčević, tužilac za ratne zločine Srbije i Snežana Malović, ministarka pravde, sa svojim hrvatskim kolegama Mladenom Bajićem i Draženom Bošnjakovićem.

Podsetimo, o tome je informisao i B92.

S druge strane, Bošnjaković je za hrvatski T-portal demantovao nezvanične navode da je Srbija već prepustila Hrvatskoj slučaj Purde, istakavši da će se tek sutra nakon sastanka sa srpskom ministarkom pravde Snežanom Malović u Zagrebu videti da li će taj slučaj moći da bude prebačen u Hrvatsku.

Agenciji Beta je u Ministarstvu pravde Srbije rečeno da će Tužilaštvo za ratne Srbije zločine doneti odluku o tome da li će slučaj biti ustupljen hrvatskom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 821 idi na stranu