"Izveštaj je nacistička propaganda"

Premijer Kosova Hašim Tači u intervjuu jednom švajcarskom listu, uporedio je izveštaj Dika Martija o trgovini ljudskim organima sa "nacističkom propagandom".

Izvor: B92

Četvrtak, 30.12.2010.

12:21

Default images

On je negirao da je umešan u kriminalne delatnosti i ocenio da je reč o "političkoj osveti".

"Martijev izveštaj sadrži mnogobrojne izmišljotine, koje se oslanjaju na glasine i kazivanja. Način na koji je Marti napisao izveštaj podseća me na propagandu Jozefa Gebelsa", rekao je Tači u intervjuu švajcarskom listu "Tages Ancajger".

On je negirao da je umešan u kriminalne delatnosti i ocenio da je reč o "političkoj osveti".

"Ni ja, ni bilo koji član moje porodice ne posedujemo račun u Švajcarskoj", istakao je Tači, a prenose švajcarski mediji.

Tači je ocenio da Dik Marti želi da naškodi imidžu Kosova, "kako bi blokirao nova priznavanja nezavisnosti te države".

"Suprotstavljajući se bombardovanju NATO i nezavisnosti Kosova, Marti se stavio u funkciju najgoreg srpskog nacionalizma", rekao je Tači.

Prema njegovim rečima, Marti je uvredio albanski narod i pokušava da kriminalizuje njihovu borbu za slobodu i protiv "ugnjetavanja" Srba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: