Vijesti:Steže se obruč oko Marovića

U aferu zbog koje je uhapšeno nekoliko budvanskih funkcionera umešano je preduzeće “Moninvest”, čiji je tadašnji većinski vlasnik bio Svetozar Marović.

Izvor: "Vijesti"

Četvrtak, 30.12.2010.

08:58

Default images

Međutim, za sada je osumnjičen njegov nekadašnji poslovni partner Dragan Sekulić.

Podgoričke "Vijesti" pišu da je firma Svetozara Marovića i Dragana Sekulića “Moninvest” osnovala “Zavalu invest”, sa preduzećem ruskog državljanina Vječeslava Lajbmana ”Slav Inn”, koja je započela bespravnu gradnju na istoimenom brdu između Budve i Bečića.

U naredbi za sprovođenje istrage, u koju su “Vijesti” imale uvid, piše da je Marovićeva firma iz “Zavala investa” izašla u maju 2008, tridesetak dana nakon što je objavljeno da je podneta krivična prijava za tu aferu, a Marović je samo dan kasnije udeo u “Moninvestu” prodao Sekuliću za milion evra.

Specijalni tužilac tereti Sekulića i za način na koji su izvršene vlasničke promene u “Zavala investu”, tvrdeći da je ruskoj firmi na štetu svoje firme “Moninvest” namestio da zaradi 9,2 miliona evra.

Specijalno tužilaštvo Crne Gore više od dve godine vodi istragu o “Zavala investu” i malverzacijama prilikom gradnje turističkog kompleksa na istoimenom brdu između Budve i Bečića.

Za sada specijalno tužilaštvo tereti budvanske funkcionere Rajka Kuljaču, brata Svetozara Marovića, Dragana, i njihove saradnike da su oštetili opštinu i firmi “Zavala invest” omogućili da naplati milion evra više od stvarne cene za gradnju postrojenja za pretvaranje morske vode u tehničku na brdu Zavala, a da su nezakonitim ugovorom omogućili da rusko-crnogorska kompanija ne plati blizu milion evra poreza državi.

Odeljenje tužilaštva za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina u naredbi za sprovođenje istrage protiv desetoro osumnjičenih, navelo je detalje, dokazni materijal, brojeve ugovora, aneksa i datume sklapanja sumnjivih dogovora između opštinskih funkcionera u Budvi i vlasnika firmi koje su gradile na brdu Zavala, što su podgoričke "Vijesti" objavile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: