Kosovo: Optužnice protiv 3 osobe

Tužilac Euleksa iz kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova podigao je optužnicu protiv tri osobe zbog trgovine drogom i organizovanog kriminala.

Izvor: B92

Utorak, 28.12.2010.

21:31

Default images

U saopštenju Euleks-a se ne navode imena optuženih.

Optužnica je rezultat velike istrage koju je od kraja 2008. sprovela kosovska policijska direkcija za organizovani kriminal na čelu sa Euleks-ovim Specijalnim tužiocem iz KSTK.

Zbog prekograničnog delovanja te organizovane kriminalne grupe, istraga je sprovedena u saradnji sa policijama i tužilaštvima zemalja Balkana i Zapadne Evrope.

Dvoje optuženih je uhapšeno na Kosovu, 27. maja, a treći 4. decembra ove godine - na osnovu naloga za hapšenje koji je izdao Euleks-ov pretpretresni sudija.

Pretpretresna faza postupka je kasnije preneta na domaće pravosuđe, a posle podizanja optužnice tročlano sudsko veće kosovskih sudija je 24. novembra 2010. naložilo produženje pritvora za svo troje optuženih za još dva meseca.

Rasprava o potvrđivanju optužnice je predviđena za početak 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: