Odabrana porodica za kerušu Milu

Beograd -- Odabrana je porodica u kojoj će keruša Mila, pronađena u aprilu u Beogradu sa odsečenim šapama, biti smeštena nakon završetka rehabilitacionog perioda.

Izvor: B92
Podeli

Porodicu za Milu odabrala je komisija sastavljena od predstavnika Udruženja za zaštitu životinja, Veterinarskog fakulteta i gradskih komunalnih institucija.

Na konkurs za Miline usvojitelje, raspisan pre nekoliko meseci, prijavile su se porodice iz Srbije, Slovenije, Francuske i Kanade.

Prednost je dobila porodica Ćarnić iz Jajinaca, čiji su komforni životni uslovi, zadovoljavajuća materijalna situacija i ljubav prema životinjama bili presudni kriterijumi.

Keruša Mila, nađena početkom aprila u beogradskom naselju Medaković sa sve četiri odsečene šapice, počeće svoj novi život kod novih vlasnika već početkom 2011. godine.

U međuvremenu, okončan je proces izrade i optimizacije specijalnih anatomskih proteza koje su izradili stručnjaci Veterinarskog fakulteta i Zavoda "Rudo".

Mila trenutno koristi petu verziju ovih proteza koje je uspešno prihvatila, o čemu dovoljno govori podatak da odbija da se kreće bez njih, što ranije nije bio slučaj.

Fond B92 je iz donacija prikupljenih za lečenje keruše Mile odlučio da pomogne rad dve nevladine organizacije koje se bave zaštitom i zbrinjavanjem životinja sa ulice.

Organizacija "Šapica" dobila je 1000 evra, dok je "Evropskoj inicijativi 17" donirano 3000 evra.

Ostatak novca prikupljenog donacijama građana i organizacija biće utrošen na kupovinu vozila za potrebe buduće hitne pomoći za životinje, projekta beogradskog Sekretarijata za komunalne poslove.

strana 1 od 149 idi na stranu