Imovina Kuljače vredna milion evra

Imovina gradonačelnika Budve Rajka Kuljače, koji je u petak uhapšen zajedno sa desetoricom svojih saradnika, vredna je milion evra, pišu podgoričke "Vijesti".

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.12.2010.

10:16

Default images

Prema podacima Komisije za utvrđivanje konflikta interesa i Uprave za nekretnine, Kuljača ima 22 stana i preko 25.000 kvadrata zemlje.

Potpredsednik opštine Budva Dragan Marović prijavio je stan u Budvi od 118 kvadrata i zajedničko vlasništvo u Mrčevom polju, Jazu i Mainama, vozilo marke "laguna", staro deset godina, i mesečnu platu od 1.173 evra.

Kuljača i brat odlazećeg potpredsednika Vlade Svetozara Marovića, Dragan, uhapšeni su u petak sa još osam saradnika zbog sumnje da su zloupotrebili položaj u slučaju Zavale, rta nadomak Budve, na kome je bez građevinske dozvole započeta, ali nikada završena gradnja luksuznih vila.

Kuljača je, u 2005, kada je sa mesta načelnika Odeljenja bezbednosti Budva prešao na mesto čelnika opštine, Komisiji za utvrđivanje konflikta interesa prijavio kuće u Bečićima, jednu od 250 i jednu od 180 kvadratnih metara.

Prijavio je i da poseduje 25 odsto stambene zgrade, oko 500 kvadrata, i kredit bez naznačenog iznosa.

On je tada posedovao i oko 30.000 kvadrata zemlje u selu Kuljače, vaučer u HLT fondu, platu od oko 400 evra i zaradu od turizma od 40.000 evra.

Njegova supruga Jadranka tada je posedovala "golf 4", vaučer u istom fondu, mesečnu platu od 150 evra i restoran u zakupu od 10.000 evra.

Naredne godine sve je bilo isto, osim što su njegova i plata supruge porasle za po sto evra.

Ove godine, Kuljača je Komisiji prijavio kuću u Bečićima od 250 kvadrata, 180 kvadrata nasleđene kuće, prodao je zemljište za 130.000 evra, kupio zemljište za 50.000 evra, bez preciznijih podataka.

Naveo je zaradu od 100.000 evra od zakupa soba i zaradu od 293.000 evra od prodate zemlje u selu Kuljače.

Supruga je od izdavanja zaradila 20.000 evra, ostvarila nenaplaćeni promet u firmi od 108.000 evra. a u ugostiteljstvu je zaradila oko 308.000 evra.

Na saslušanje i Svetozar Marović

S druge strane, "Dan" piše da će specijalno tužilaštvo, u svojstvu građanina, saslušati vicepremijera u ostavci Svetozara Marovića, a u okviru istrage protiv uhapšenih budvanskih funkcionera.

Marović bi, kako se navodi, mogao biti saslušan već tokom naredne sedmice, a najverovatnije u četvrtak. Saslušanje je, dodaje se, u vezi okolnosti poslovanja preduzeća "Moninvest", čiji je bio suvlasnik, zajedno za Draganom Sekulićem, takođe uhapšenim sa još desetoricom budvanskih funkcionera i biznismena.

Predlog o Marovićevom salušanju mogao bi se naći i u zahtevu za sprovođenje istrage, protiv osumnjičenih, koji bi tužilaštvo istražnom sudiji Višeg suda Radomiru Ivanoviću trebalo da dostavi najkasnije u utorak do ponoći. Marović će se, najverovatnije, piše list, izjašnjavati o poslovima preduzeća "Moninvest" koji su obavljani do sredine 2008. godine, odnosno do momenta do kada je on bio u partnerskom odnosu sa Sekulićem, a potom mu i prodao svoj deo firme za million evra.

Najvažniji posao vezan za "Moninvest" je gradnja turističkog naselja na Zavali, u partnerstvu sa ruskom "Miraksom", milijardera Sergeja Polonskog.

I partnerstvo sa "Miraksom" je okončano tako što je budvanska firma za 10 miliona evra prodala Rusima udeo u zajedničkoj kompaniji "Zavala invest".

Marović je tada kazao da je udeo prodao kako njegovo ime ne bi pravilo probleme velikim investitorima, iako je bio suvlasnik firme koja se pojavljivala samo kao posrednik u u kupoprodaji zemljišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: