Jeremić bez potpredsedničkog mesta

Jelena Trivan, Dragan Đilas, Dušan Petrović, Bojan Pajtić i Dragan Šutanovac izabrani su za potpredsednike DS. Vuk Jeremić ostao bez potpredsedničkog mesta.

Izvor: B92

Subota, 18.12.2010.

19:54

Default images

Rezultati izbora za potpredsednike Demokratske stranke kasnili su, glasovi su se brojali ručno zbog kvara na elektronskom sistemu za glasanje.

Osim što su opet izabrali Borisa Tadića za predsednika stranke, delegati na izbornoj skupštini DS izabrali su i pet potpredsednika: Dušana Petrovića, Dragana Đilasa, Bojana Pajtića, Jelenu Trivan i Dragana Šutanovca.

Na Izbornoj skupštini u "Sava" Centru bilo je prisutno 2.744 verifikovana delegata DS.

Kako je ranije rečeno u Verifikacionoj komisiji Demokratske stranke, objavljivanje rezultata kasnilo je zbog problema u elektronskom glasanju, koje je prvi put obavljeno na ovakvim stranačkim skupovima. Usred izbornog procesa došlo je do pada sistema, pa je oko 40 odsto glasova ručno prebrojano.
Potpredsednica DS Jelena Trivan... (Tanjug, arhiva)
Jedna od kandidata, sada i izabrani potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da padom elektronskog sistema za glasanje nije dovedena u pitanje regularnost izbora za funkcionere te stranke.

Pajtić je objasnio da je većina glasova delegata procesuirano elektronskim putem, ali da se u jednom trenutku zbog problema na sistemu prešlo na glasanje listićima.

"Najvažnije je da glasanje bude demokratsko i da bude obezbeđena tajnost glasanja. Jedini problem je što će se nešto kasnije znati rezultati, ali regularnost nije sporna", rekao je Pajtić.
... i èetiri potpredsednika (FoNet)
On je objasnio da je izbor Borisa Tadića objavljen pre nego što je proces glasanja okončan jer je on bio jedini kandidat i njegov izbor se samim tim ne dovodi u pitanje.

Delegati Demokratske stranke prethodno su izabrali Borisa Tadića za predsednika stranke, a usvojene su i izmene Statuta stranke.

Oko 3.000 delegata glasalo je i za pet potpredsednika, devet članova Predsedništva, predsednika Političkog saveta, stalne članove Glavnog odbora, Statutarne komisije i Nadzornog odbora.

Za pet potpredsedničkih mesta konkurisalo je šest kandidata - Dušan Petrović, Bojan Pajtić, Dragan Šutanovac, Jelena Trivan, Vuk Jeremić i Dragan Đilas. Za predsednika Političkog saveta jedini kandidat bio je Dragoljub Mićunović, koji je do sad bio na toj funkciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

166 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: