Putin: Izdajnici nemaju budućnost

Moskva -- Ruske specijalne službe se ne bave fizičkom likvidacijom izdajnika u inostranstvu, izjavio je premijer Vladimir Putin.

Izvor: Beta
Podeli

Odgovarajući na pitanja građana u direktnom programu ruske državne televizije, Putin je kazao da ruske službe "takva sredstva ne koriste".

On je podsetio na hapšenje grupe ruskih agenata u SAD ovog leta, koje je izdao oficir Spoljne obaveštajne službe Rusije.

"To je oficir! Čovek je izdao svoje drugove, drugove po oružju. Ti ljudi su sav svoj život stavili na oltar otadžbine", rekao je Putin.

"Čovek je ceo svoj život dao za službu domovini, a našao se neki skot koji izdaje takve ljude. Kako će on živeti i kako će gledati u oči svojoj deci? Svinja!", kazao je Putin rezignirano.

Premijer je ocenio i da izdajnici nemaju budućnost: "Kakvih god 30 srebrnjaka da su dobijali, oni će im se kao ekser zabiti u grlo. Kriti se ceo život, nemati mogućnosti da porazgovaraš sa bliskim ljudima. Čovek koji bira takvu sudbinu će hiljadu puta požaliti".

Putin je u redovnoj godišnjoj kontakt-emisiji četiri sata i 25 minuta odgovarao na pitanja građana. Putem poruka, elektronske pošte i telefona, postavljeno mu je više od dva miliona pitanja.

Kao i u prethodim emisijama, najviše pitanja je bilo o socijalnim i komunalnim problemima, ali je ovog puta značajan deo pitanja bio o međunacionalnim odnosima i međunacionalnim neredima u Moskvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 177 idi na stranu