Otvoren renovirani hotel "Putnik"

Posle potpune rekonstrukcije, na Novom Beogradu otvoren hotel “Tulip in – Putnik”, ruske kompanije “Metropol grup”.

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2010.

17:29

Default images

Ovoj grupi pripada jedan od 10 najvećih hotelskih lanaca na svetu, i u vlasništvu je ruskog milijardera.

Samo u renoviranje starog “Putnikovog” hotela, Rusi su uložili oko 7 miliona evra.

Na otvaranje svog prvog hotela u Srbiji, u Beograd je stigao ruski milijarder Mihael Slipenčuk. I pored toga što je već godinama na “Forbsovoj” listi najbogatijih ljudi sveta, kaže da mu to teško pada.

“Našoj finansijskoj grupaciji nije bilo lako da renovira hotel u vreme svetske ekonomske krize. ‘Metropol grupa’ preuzela je ‘Putnik’ kada ta kompanija nije bila u najboljem stanju jer se suočavala sa gomilom socijalnih problema, ogromnom količinom sudskih sporova i lošim sistemom upravljanja”, navodi Slipenčuk.

Gost na otvaranju, pored ruskog amabasadora Aleksandra Konuzina, bio je i ministar ekonomije Mlađan Dinkić, koji je ovu investiciju nazvao najvećom u oblasti turizma kod nas.

Dinkić je ocenio da je imdiž Srbije loš u svetu, a da je turizam nabolji način da se taj imidž popravi.

On je rekao da će vlada podržati “Metropol grupu” u rekonstrukciji hotela “Putnik” na Kopaoniku nakon što su predstavnici grupe rekli da nameravaju da počnu rekonstrukciju i da im je za to potrebna pomoć države, posebno u izgradnji skijališta.

Posle zvaničnog dela, usledio je obilazak hotela, koji sada posle rekonstrukcije ima oko 7.000 kvadratnih metara.

Pre dolaska Rusa, “Putnik” je kupio “Univorld” Srbe Ilića, ali je država poništila privatizaciju zbog nepoštovanja kupoprodajnog ugovora.

Ilić se, međutim, žalio arbitražnom sudu, koji je doneo presudu u korist Ilića, i naložio državi i “Putniku” da mu plate 12 miliona dolara, ali Dinkić tvrdi da nije siguran da je u proceduralnom smislu postupak okončan.

Mihael Slipenčuk ne krije da je njegova grupa, kada je preuzela “Putnik”, naišla na brojne probleme.

“Mi smo, kad smo kupili kompaniju, naišli na brojne nerešene sudske sporove, plaćali smo dugove od pre 20 godina”, navodi on.

Ruska kompanija je preduzeće “Putnik” kupila pre tri godine za 40 miliona evra. Hotel “Tulip in – Putnik” pripada lancu “Golden tulip hospitaliti grup”, koji spada u 10 najvećih hotelskih lanaca na planeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: