AMSS: Nema problema na putevima

Beograd -- Situacija na putevima u Srbiji je u granicama normale, suznežica se topi i kolovozi su samo mokri, izjavio je Jovica Mitić iz operativnog centra AMSS.

Izvor: Tanjug
Podeli

Mitić je rekao da, za sada, nema obustava saobraćaja ni prekida na putevima u Srbiji, jer temperatura nije pala ispod nule.

Sneg koji u Beogradu neprekidno pada od 15 sati ne zadržava se na putevima, odmah se topi i saobraćaj se odvija normalno.

Prema rečima Mitića, slab sneg pada na Kopaoniku, Crnom vrhu, Zlatiboru i na području Sremske Mitrovice, a u ostalim krajevima Srbije pada susnežica ili kiša, i za sada nema obustave saobraćaja.

"Temperatura će možda pasti tokom noći, pa je moguća pojava leda, najavljena je i ledena kiša, ali je, za sada, izostala", rekao je Mitić. On je savetovao vozačima da voze pažljivo i održavaju odstojanje izmedju vozila, jer je vidljivost smanjena posebno na planinskim prevojima.

"Putevi Srbije" pozvali su vozače da tokom dana budu oprezni u saobraćaju i smanje brzinu kretanja vozila, zbog moguće ledene kiše i snežnih padavine u zemlji.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će sutra biti pretežno oblačno i osetno hladnije, mestimično s kišom, a u brdsko-planinskim predelima sa susnežicom i snegom, uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.

strana 1 od 65 idi na stranu