Poboljšati kontrolu izvršne vlasti

Predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović izjavila da je na sastanku sa nezavisnim regulatornim telima dogovorila poboljšanje kontrole izvršne vlasti.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.11.2010.

20:22

Default images

Cilj sastanka je bio da se unapredi nadzorna funkcija parlamenta, kazala je ona.

"Sastanak je opravdao cilj, jer je ispoljena velika spremnost nezavisnih tela da kroz saradnju sa Skupštinom Srbije kontrolu izvršne vlasti podignu do željenog nivoa", rekla je Đukić Dejanović novinarima posle sastanka.

Na sastanku je, kako je objasnila predsednica srpskog parlamenta, bilo reči i o proceduri dostavljanja izveštaja i rasprave o njima, ali i o unapređenju kadrova, prostora i finansija nezavisnih tela da bi stepen njihove nezavisnosti bio veći.

"Razgovarali smo da će se pridržavati onog dela akata koji predviđaju da će do kraja marta svake godine dostavljati svoje izveštaje, da će o njima odbori dati zaključke i da će oni sigurno biti predmet rada plenuma", rekla je Đukić Dejanović.

Takođe, Đukić Dejanović i predstavnici nezavisnih regulatornih tela su razgovarali i o saradnji skupštinskih odbora i tih tela u proceduri donošenja zakona i kontrole njihove primene.

Na sastanku je bilo reči i o izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije ka EU, a koja je, prema rečima Đukić Dejanović, potencirala kvalitetniju saradnju tela i skupštine.

"Vrlo smo spremni da zbog jačanja nadzorne funkcije svako sa svoje strane učini određene doprinose da ona bude bolja", rekla je predsednica srpskog parlamenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: