Nasilje širom Avganistana

Najmanje 30 ljudi je ubijeno u protekla 24 sata u nasilju širom Avganistana, od toga je njih 12 stradalo u napadu bombaša samoubica na policijsku stanicu.

Izvor: B92

Subota, 27.11.2010.

13:51

Default images

Najmanje 12 policajaca je poginulo, a 16 ranjeno kada su dvojica bombaša samoubica u policijskim uniformama raznela sebe bombom u policijskoj stanici u Paktiki.

Napadači, prerušeni u policajce, uspeli su da prođu tri kontrolna punkta pre nego što su stigli do policijskog štaba. Jedan od njih je detonirao eksploziv kod ulaza u zgradu, a drugi u samoj stanici.

Koalicione snage su, u međuvremenu, protekle noći ubile najmanje 15 pobunjenika tokom potrage za istaknutim talibanskim liderom u provinciji Nangarhar, na istoku Avganistana, saopštio je NATO.

Još nije utvrđeno da li je među žrtvama i vođa talibana, za kojim je bila sprovedena potraga.

U provinciji Kandahar je u eksploziji bombe na putu život izgubilo troje civila, uzrasta 10, 15 i 20 godina.

U provinciji Helmand, avganistanske snage bezbednosti su, uz vazdušnu podršku NATO, razorile mrežu tunela i podzemnih bunkera u oblasti Musa Kala, koju drže talibani, pretražile više od 70 objekata i zaplenile veliku količinu oružja i eksploziva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: