"Crna Gora sledeći kandidat za EU"

EU trebalo bi u decembru da Crnoj Gori i formalno dodeli status kandidata za članstvo u Uniji, izjavio je zamenik šefa Delegacije EU u Podgorici Klajv Rambold.

Izvor: B92

Subota, 27.11.2010.

23:14

Default images

On je u Budvi naveo da će svaka država na putu ka Evropskoj uniji biti ocenjivana pojedinačno, na osnovu ostvarenih rezultata.

Rambold očekuje da će Crna Gora biti sledeća država kandidat za članstvo u EU, javili su podgorički mediji.

"Nadam se da će Evropski savet narednog meseca potvrditi preporuku Evropske komisije da Crna Gora dobije status kandidata za članstvo u Uniji", rekao je on.

Samit šefova država ili vlada zemalja članica EU zakazan je za 16. i 17. decembar. Belgijsko predsedništvo EU, kako je najavljeno, predložilo je da se na decembarskom samitu raspravlja i o proširenju Unije, uključujući i aplikaciju Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: