"Porez na Maksi plaćamo u Srbiji"

Beograd -- Uskoro će biti realizovana prodaja 50 odsto 'Maksija', čitava transakcija biće obavljena preko srpskih banaka, otkriva za Press Jelena Krstović.

Izvor: Press
Podeli

Direktor za korporativne komunikacije "Delta holdinga" Jelena Krstović otkriva da će njena kompanija kompletan porez od prodaje 50 odsto „Maksija" platiti u Srbiji.

Ona najavljuje i da će „Delta holding" uskoro realizovati prodaju najvećeg trgovinskog lanca u Srbiji.

„ Iz 'Delta holdinga' smo više puta ponovili nameru da prodamo 50 odsto „Delta Maksi grupe", a sada mogu da potvrdim da će ta namera uskoro biti realizovana. Prodaja polovine „Delta Maksi grupe" biće obavljena iz Srbije, što znači da će transakcija biti realizovana preko srpskih banaka, a porez će u celini biti plaćen po pozitivnim zakonskim propisima Srbije“, rekla je Krstovićeva.

Kako ona kaže, „Delta holding“ je angažovala poreske savetnike iz renomirane svetske konsultantske kuće, koji već duže vreme rade na izradi plana restrukturiranja firme.

Krstovićeva je dodala da je predsednik Srbije Boris Tadić u pravu što je pozvao uspešne ljude i kompanije da se odreknu dela bogatstva u korist društva.

„Mi u 'Delti' već godinama, u skladu sa najvišim EU standardima, sprovodimo principe društvene odgovornosti. Naša kompanija je jedna od prvih u Srbiji koja je u sve segmente poslovanja uvela društveno odgovorno poslovanje, razvijajući pre svega održive projekte“, izjavila je direktorka za korporativne komunikacije „Delta holdinga“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 849 idi na stranu