Milan Beko o privatizaciji "Luke"

Kupovina “Luke Beograd” bila je u potpunosti u skladu sa zakonom, izjavio je, gostujući na TV B92, biznismen Milan Beko.

Izvor: B92

Nedelja, 21.11.2010.

14:42

Default images

On je, gostujući u emisiji “Između redova” na TV B92, sve priče o nepravilnostima u tom procesu okarakterisao kao kampanju Saveta za borbu protiv korupcije.

Činjenica da su se neki od svojevremeno važnih ljudi za privatizaciju “Luke Beograd”, koji su radili u Agenciji za privatizaciju, neposredno po kupovini “Luke” zaposlili u njegovim firmama, za Milana Beka - ništa ne dokazuje.

Tako, Milan Beko tvrdi da nije poznavao Gorana Mrđu u trenutku kada je, kao izvršni direktor Agencije za privatizaciju (do kraja 2005. godine) dao nalog Akcijskom fondu da proda akcije “Luke Beograd” Bekovom “Vorldfinu”. Nakon toga, Mrđa je postao član Upravnog odbora “Luke Beograd”, a sada je direktor, opet Bekove, “Laderne”.

“Pri tome, gospodin Mrđa nije samostalno doneo odluku da se deponuju akcije ‘Luke’ ‘Vorldfinu’, zapravo, on uopšte nije doneo odluku o tome. On je samo to sproveo. U momentu kada je on bio u Agenciji, mi se nismo ni poznavali”, tvrdi Milan Beko.

Beko: Isti taj gospodin Mrđa o kome pričate mi je čudo napravio u životu sa ‘Knjaz Milošem’ pre toga.

B92: Tako da je sada direktor “Laderne”...

Beko: Samo da završim. On, koga sam uočio da ima strukturisan nastup i pravio mi je probleme, uočio sam ga kao interesantnog kadra. Kada se sve završilo, dao sam ponudu Mrđi da pređe u moju firmu. Sviđalo mi se kako radi.

Milan Beko kaže da nije poznavao ni Vuka Delibašića, takođe svojevremeno zaposlenog u Agenciji za privatizaciju, koji je potom takođe prešao u njegovu firmu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: