Ubijene dve osobe kod Tašmajdana

Beograd -- Ljubomira Dapčevića (58) i njegovu ćerku Milicu (21) oko 17.30 ubila je Ljiljana M, bivša supruga, ispred restorana “Madera” u beogradskom parku Tašmajdan.

Izvor: B92, Blic, Tanjug
Podeli

Pucnjavi je prethodila svađa, posle čega je Ljiljana M. prvo sa dva hica u glavu usmrtila Milicu, a zatim je pucala i ubila Ljubomira.

Zatim je skočila sa Brankovog mosta u Savu. Ubrzo je izvučena iz reke i trenutno se nalazi na reanimaciji u Urgentnom centru.

Žena je pronađena kod splava "Konoba", na pančevačkoj strani reke. U svesnom je stanju i stabilnih vitalnih funkcija, ali je zbog vremena koje je provela u vodi njena telesna temperatura snižena.

Tragedija je počela tako što je, nešto posle 17 sati, u restoran ušla Dapčevićeva bivša supruga Ljiljana M. i došlo je do svađe.

Sve troje su izašli ispred restorana, nakon čega je ona izvadila pištolj i počela da puca.

Prvo je sa dva hica u glavu usmrtila Milicu, a zatim jednim hicem, takođe u glavu s leđa, pogodila Ljubomira.

Nakon pucnjave ona je pobegla u pravcu Tašmajdanskog parka i prema nezvaničnim infromacijama popela se na skelu koja obezbeđuje radove na crkvi svetog Marka, ali ju je u tome sprečila patrola policije.

Još nije poznato kako je uspela da pobegne i uputi se ka Brankovom mostu sa kojeg je skočila.

Kod restorana “Madera” došla je i majka ubijene devojke koja je rekla da je Ljiljana M. u više navrata pretila Milici da će je ubiti, ali da te pretnje niko nije ozbiljno shvatao.

"Svakako da je ovo još jedan primer tzv. porodičnog nasilja, odnosno nasilja koje je motivisano porodičnim razlozima i kao što ste videli, dosta često se u poslednje vreme pojavljuju takve vrste krivičnih dela", rekao je za B92 ministar Unutrašnjih poslova, Ivica Dačić.

strana 1 od 65 idi na stranu