Ubijene dve osobe kod Tašmajdana

Ljubomira Dapčevića (58) i njegovu ćerku Milicu (21) oko 17.30 ubila je Ljiljana M, bivša supruga, ispred restorana “Madera” u beogradskom parku Tašmajdan.

Izvor: B92

Subota, 13.11.2010.

18:06

Default images

Pucnjavi je prethodila svađa, posle čega je Ljiljana M. prvo sa dva hica u glavu usmrtila Milicu, a zatim je pucala i ubila Ljubomira.

Zatim je skočila sa Brankovog mosta u Savu. Ubrzo je izvučena iz reke i trenutno se nalazi na reanimaciji u Urgentnom centru.

Žena je pronađena kod splava "Konoba", na pančevačkoj strani reke. U svesnom je stanju i stabilnih vitalnih funkcija, ali je zbog vremena koje je provela u vodi njena telesna temperatura snižena.

Tragedija je počela tako što je, nešto posle 17 sati, u restoran ušla Dapčevićeva bivša supruga Ljiljana M. i došlo je do svađe.

Sve troje su izašli ispred restorana, nakon čega je ona izvadila pištolj i počela da puca.

Prvo je sa dva hica u glavu usmrtila Milicu, a zatim jednim hicem, takođe u glavu s leđa, pogodila Ljubomira.

Nakon pucnjave ona je pobegla u pravcu Tašmajdanskog parka i prema nezvaničnim infromacijama popela se na skelu koja obezbeđuje radove na crkvi svetog Marka, ali ju je u tome sprečila patrola policije.

Još nije poznato kako je uspela da pobegne i uputi se ka Brankovom mostu sa kojeg je skočila.

Kod restorana “Madera” došla je i majka ubijene devojke koja je rekla da je Ljiljana M. u više navrata pretila Milici da će je ubiti, ali da te pretnje niko nije ozbiljno shvatao.

"Svakako da je ovo još jedan primer tzv. porodičnog nasilja, odnosno nasilja koje je motivisano porodičnim razlozima i kao što ste videli, dosta često se u poslednje vreme pojavljuju takve vrste krivičnih dela", rekao je za B92 ministar Unutrašnjih poslova, Ivica Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: