Tadić: Ne vidim bolje od DS-a

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da od DS-a ne vidi bolju stranku za obavljanje poslova u državi.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 13.11.2010.

14:24

Default images

On je poručio i da kao lider neće odustati od kritike stranke koju vodi.

"Kada bude lako onima koji su na vlasti možda ćemo ustupiti upravljanje zemljom. Do tada to sigurno nećemo", rekao je Tadić na sednici Glavnog odbora DS-a u Beogradu.

On je dodao da drugi pretendenti na vlast, po njegovoj proceni, nisu dovoljno kompetentni.

To, kako je naglasio, nekompetentno delovanje političkih oponenata DS-a meri se na osnovu onoga što su uradili u protekle dve decenije.

Današnjom sednicom počeo je i proces izbora novog rukovodstva DS- a, ali kako B92 saznaje, još nije usaglašen način izbora potpredsednika stranke.

Svoje stranačke kolege, Tadić je podsetio na značaj stranačkih izbora zakazanih za decembar.

Tadić je naglasio da će posle Skupštine stranke u decembru biti neophodno podvući crtu i videti šta je do sada urađeno i podsetio da bi 2012. godine trebalo da budu održani novi republički izbori.

Proglasio je i otvorenim i stranačke predsedničke izbore, a budućim potpredsednicima poručio šta se od njih očekuje.

“Potpredsednici DS moraju zastupati većinsku politiku izabranu na skupštini DS i ne mogu imati svoje paralelne politike. Skupština DS treba da bude kao i uvek skupština koja presudno utiče na budućnost Srbije u predstojećih 10 godina”, rekao je Tadić.

Kao glavne ciljeve za vreme posle stranačke skupštine, Tadić je naveo donošenje zakona o restituciji, finansiranja političkih stranaka kao i zakona o sportu pa je Tadić posebno pozdravio spotiste u DS-u - Savu Miloševića, Aleksandra Šapića, Nenada Manojlovića...

“Evo i Đilas se žali što njega nisam pomenuo. On je bio odličan golman u jednom nižerazrednom beogradskom klubu, ali nije lako biti dobar golman u jednom takvom klubu tokom '90 kada se nisu poštovala pravila ne samo u državi nego i na sportskim terenima. Kada je bilo važno izvući živu glavu. Zato je on prošao ovu kompresiju i došao do mesta gradonačelnika”, kaže Tadić.

Tadić je rekao i da će se Demokratska stranka zalagati da poslanički mandat pripada poslanicima, a ne strankama jer bi na taj način bio podignut nivo demokratizacije.

Deo sednice Glavnog odbora DS-a bio je posvećen situaciju u Kraljevu posle zemljotresa, o čemu više možete čitati u posebnoj vesti. Lider Demokratske stranke pohvalio je vladu i za vođenje ekonomske politike jer je u krizi izbegnuto najgore - bankrotstvo države. Tadić smatra da zaduženja Srbije nisu prešla crvenu liniju i pozvao i vlast, opoziciju i sindikate da ne podstiču nerealne zahteve.

“Biće teška 2011. godina, ali samo pod uslovima da sprovodimo jasne i dobro projektovane mere ekonomske politike mi ćemo 2012. godine moći da krenemo u podizanje životnog standarda koje ćemo već imati i 2011. godine, jer je dogovor sa MMF-om da možemo da krenemo u podizanje plata od januara sledeće godine”, kaže Tadić.

Tadić je istakao da je sada važno na realnim osnovama sprovesti rebalans budžeta i odrediti budžet za sledeću godinu.

"Puki zahtevi za povećanje plata i lakšim uslovima za odlazak u penziju ne vode našu ekonomiju ka progresu", rekao je Tadić i dodao da je Srbija izbegla najgori scenario, to jest da je uspela da spreči bankrotstvo države.

Više o ekomonskim pitanjima o kojima je bilo reči tokom sednice Glavnog odbora DS-a možete pročitati na našoj Biz stranici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: