DSS protiv prodaje Telekoma

Beograd -- Šef Ekonomskog tima Demokratske stranke Srbije Nenad Popović najavio je da će DSS pokrenuti potpisivanje peticije za obustavu prodaje Telekoma.

Izvor: Beta
Podeli

"Vreme je da Narodna skupština, kao najviše predstavničko telo naroda zaustavi vladu u ponašanju koje je suprotno interesima građana", navodi se u izjavi Popovića.

Prema njegovim rečima, Ekonomski savet DSS-a pozvaće poznate stručnjake, ugledne javne ličnosti, predstavnike različitih slojeva društva da potpišu peticiju.

U izjavi se, međutim, ne navodi kada će početi prikupljanje potpisa.

Popović je ocenio da je "poslednji trenutak da Vlada Srbije odustane od prodaje Telekoma i tako u vlasništvu naroda zadrži jedinu profitabilnu državnu kompaniju".

"Građani Srbije treba da znaju istinu koja se od njih krije – Telekom Srbije ne mora da se proda. Priča da će se od novca koji bude zarađen od prodaje Telekoma graditi putevi služi samo da bi građani lakše prihvatili prodaju najbolje državne kompanije. Srbija može i treba da gradi puteve tako što će domaćim i stranim kompanijama dati koncesije", rekao je Popović.

Vlada Srbije raspisala je tender za prodaju Telekoma 20. oktobra, a zainteresovane kompanije mogu da preuzmu tendersku dokumentaciju do 26. novembra.

Info

KV: Žalbe na rad komisije

Kraljevo -- Građani Kraljeva podnose pritužbe na rad komisija za procenu štete. Oni koji mogu svoje objekte da saniraju, dobijaju kopije zapisnika komisija za procenu štete

Društvo utorak 30.11. 23:23 Komentara: 0
strana 1 od 850 idi na stranu