Stižu donacije za Kraljevo

Beograd -- Ministar odbrane poklonio svoju ministarsku platu, a premijer lično uplatio 105.000 za sanaciju posledica zemljotresa u Kraljevu.

Izvor: B92, Beta, Tanjug Srbija
Podeli

Dragan Šutanovac uplatio je na račun za Kraljevo 102.000 dinara.

Šutanovac je pozvao građane da pomognu koliko mogu u sanaciji posledica razornog zemljotresa koji je pogodio Kraljevo. Premijer Cvetković je, kako stoji u saopštenju, svoju donaciju uplatio lično, pre dolaska na posao u Vladu Srbije.

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević uručiće danas pomoć za stanovništvo Kraljeva. Vlada Srbije odobrila je Republičkoj direkciji za robne rezerve isporuku 452.406 komada crepa, ukupne vrednosti oko 14 miliona dinara, čije će preuzimanje sa skladišta i raspodelu obaviti Štab za vanredne situacije grada Kraljeva. Ugroženim Kraljevčanima biće predato i 10.500 konzervi pašteta i sardina, koje je tržišna inspekcija oduzela tokom inspekcijskog nadzora, navedeno je u saopštenju

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obezbedilo je, preko donatora, oko 50 tona šećera, a očekuje i oko 28.000 litara ulja. Očekuje se da će biti obezbeđena i pomoć u vidu brašna, navedeno je u saopštenju Ministarstva, koje se zahvaljuje donatorima koji su prvi pritekli u pomoć ugroženim građanima u najtežim trenucima.

Ministarstvo prosvete Srbije izdvojilo je interventno dva miliona dinara, koji će danas biti na raspolaganju Kraljevu, izjavio je danas u tom gradu ministar prosvete Žarko Obradović.

Ministar Vlade Srbije Sulejman Ugljanin izjavio je da će iz fonda Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih opština biti upućeno milion dinara Kraljevu.

Grad Beograd uplatio je pet miliona dinara Kraljevu za otklanjanje posledica jakog zemljotresa.

Pomoć Kraljevu najavio je i gradonačelnik Loznice. Vidoje Petrović rekao je da je u tom gradu u toku akcija prikupljanja pomoći u građevinskom materijalu za građane koji su na području Karaljeva postradali prilikom zemljotresa. Grad Zrenjanin će danas uputiti pomoć u iznosu od milion dinara za kupovinu crepa.

Policija će naći načina da što je pre moguće pomogne kolegama u Kraljevu, čiji su domovi pretrpeli štetu u zemljotresu, izjavio je danas Tanjugu direktor Uprave policije Milorad Veljović.

Kompanije u sastavu MK grupe, "Sunoko" " Žito Bačka" i "Graneksport", donirale su milion dinara u robi opštini Kraljevo. Kompanije u sastavu MK grupe dostaviće pomoć u odeći za decu i odrasle, kao i 25 tona brašna, šećera i palente.

Kompanija "Delta Holding" saopštila je da će izgraditi tri kuće u selu Vitanovac, nedaleko od Kraljeva, koje je najviše stradalo u snažnom zemljotresu.

Podsetimo, epicentar zemljotresa 5,4 stepena po Rihteru bio je u sredu oko dva sata ujutro u Vitanovcu, selu 10 kilometara udaljenom od Kraljeva. Potres je izazvao veliku materijalnu štetu, a od posledica zemljotresa poginule su i dve osobe.

Društvo

KV: Žalbe na rad komisije

Kraljevo -- Građani Kraljeva podnose pritužbe na rad komisija za procenu štete. Oni koji mogu svoje objekte da saniraju, dobijaju kopije zapisnika komisija za procenu štete

Društvo utorak 30.11. 23:23 Komentara: 0

Živi sam sa 12.000 dinara

Čortanovci -- Dragan Bondić iz Čortanovaca, sela između Novog Sada i Inđije, je invalid od ranog detinjstva i odnedavno živi sam. Državna pomoć mu je nedovoljna za život.

Društvo utorak 30.11. 17:42 Komentara: 11
strana 1 od 140 idi na stranu