Dulić: Plaćanje tek po useljenju

Ministar Oliver Dulić kaže da će građani kredite za stanove na mestu nekadašnje kasarne "4. juli" početi da plaćaju bankama posle useljenja.

Izvor: B92

Nedelja, 31.10.2010.

00:55

Default images

On je rekao da je obezbeđen strog nadzor koji neće dozvoljavati izvršenje radova na toj i drugim planiranim lokacijama ispod kvaliteta propisanog glavnim projektom.

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić je za "Blic" izjavio da će to biti pravi test za građevinsku operativu da proveri da li je u stanju da kvalitetno izvede tako veliki projekat.

Dulić je kazao da se početak gradnje sličnog naselja, u novobeogradskom bloku Dr Ivan Ribar, očekuje u maju sledeće godine.

Taj kompleks će imati oko 88.000 kvadratnih metara, a biće građen i prodavan pod istim uslovima kao stanovi na Voždovcu.

"Građani koji ispunjavaju te uslove, a ne mogu da kupe stan u '4.julu' imaće prednost prilikom kupovine u ovom naselju", kazao je ministar.

Prema njegovim rečima, u oba slučaja nije reč o socijalnim stanovima, već su oni pravljeni za tržište, ali u okviru projekta Vlade Srbije da se grade stanovi dostupni građanima.

"Nedavno završeni tender na kojem smo izabrali prve izvođače radova pokazao je da je moguće dobiti vrlo realnu cenu za izvođenje radova koja je za 20 odsto niža od onih koje su do sada predstavljane u javnosti", kazao je on.

Ministar Dulić je podsetio da se oko 10.000 građana prijavilo za nove stanove, i istakao da će redosled u kupovini biti onim redom kako su se prijavljivali na listu.

"Građani će biti pozivani da uplate pet odsto učešća, a prednost će imati oni koji budu rešili bankarski kredit. Osim toga, drugi uslovi ne postoje. Treba imati u vidu da će država uskoro potpisati ugovore sa nekoliko banaka koji će građanima za ovaj projekat ponuditi da rate kredita počnu sa plaćanjem tek kada se usele u stanove", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: