Akcija sniženja na BG pijacama

Na beogradskim pijacama počela akcija sniženja cena po četiri sata svake poslednje subote u mesecu.

Izvor: B92

Subota, 30.10.2010.

16:23

Default images

Na Cvetkovoj pijaci i pijaci kod Starog Merkatora danas od 12 do 16 časova građani su prehrambene proizvode mogli da kupe 20 odsto jeftinije nego obično.

Na taj način pijačni zakupci su počeli akciju sniženja cena po četiri sata svake poslednje subote u mesecu.

Mandarine su pre podne koštale 150 dinara, da bi u podne njihova cena pala na 120. Krompir je sa 80 snižen na 60. Za 20 odsto umanjene su i cene mesa i mlečnih proizvoda.

Kupci različito reaguju. Neki su zadovoljni jer će uštedeti, dok pojedini tvrde da nema razlike:

“Uštedela sam sigurno 50 dinara ovde, a tamo još jedno 70 dinara, pa tako svaki dan, pa kad se to nakupi, onda se to i vidi. Za tih 50 dinara nešto drugo ću da kupim.”

“Možda nešto, mada mislim da je subotom pijaca nešto skuplja nego preko nedelje.”

“Znam da je svuda 130 ovo, tako da i nije nešto smanjeno, bilo bi dobro da je bar dva puta nedeljno ta akcija.“

“Mislim kada je akcija da je to u stvari prava cena, a da je cena pre akcije bila nerealna cena.”

Sniženje cena svake poslednje subote u mesecu inicirali su zakupci tezgi i lokala. Ističu da su za tu priliku nabavili i više robe:

“Na nekim artiklima se isplati, na nekima ne, uglavnom bitno je da na 70 odsto artikala ima neke zarade.”

“Pa i da nam se isplati i da ne, nama je bitno da narod dođe na pijacu, da vidi da je roba dobra i kvalitetna, ja ne odustajem od akcija. Velika je kriza, pa ko god svake subote ima niže bolje je za sve nas.”

“Iskreno da vam kažem, to se meni uopšte ne isplati, ali sam se sa zadovoljstvom uključila u akciju jer je to nešto u interesu svih nas koji radimo na pijacama. To je naša marža i ako se ne možemo nekoliko sati odreći svoje marže u toku meseca, onda ne treba ni da radimo.”

Gradske pijace su podržale akciju zakupaca, jer veruju da je to dobar put da se postigne veća konkurentnost pijaca u odnosu na druge prodajne objekte.

Prodavci za sada nisu dobili nikakav popust na zakup tezge u vreme sniženja, ali se razmišlja o tome, kaže direktor JKP “Gradske pijace” Dragan Pušara.

“Mi ćemo se takođe priključiti kao ‘Gradske pijace’ kada akcija obuhvati sve pijace i kada postignemo pun konsenzus. ‘Gradske pijace’ će dati konkretan popust na zakup njihovih usluga”, navodi on.

Očekuje se da ovu inicijativu podrži još šest beogradskih pijaca, tako da bi poslednje subote u novembru cene mogle da budu snižene i na Kaleniću, Bajloniju i pijacama na Paliluli, u Zemunu, u Bloku 44 i na Banovom brdu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: