Čipsara u Čačku ponovo radi

Zaposleni u čačanskoj čipsari prekinuli su štrajk i ponovo počeli proizvodnju.

Izvor: B92

Subota, 30.10.2010.

10:08

Default images

Za ovu firmu, koja je do sada bila u vlasništvu Slap grupe, čiji je vlasnik Slaviša Purić u zatvoru, pokrenut je stečaj.

Vladimir Cvijan, funkcioner Srpske napredne stranke, koga je Upravni odbor vlasnika čipsare imenovao za direktora, najavio je žalbu na postupak države.

Od naredne nedelje, čipsarom u Čačku ipak će rukovoditi novoimenovana stečajna upravnica, čiji su dolazak pozdravili zaposleni..

Nakon gotovo dvomesečnog štrajka, zaposleni u čačanskoj čipsari ponovo su pokrenuli proizvodnju traženih grickalica.

Oni se nadaju da je pokretanje stečajnog postupka za ovu firmu u sastavu „Slap grupe“, početak realizacije obećanja, koja im je prilikom posete dao ministar Mlađan Dinkić.

Zoran Zečević, predsednik samostalnog sindikata čipsare u Čačku, kaže da je za kratko vreme ova firma dobila novog direktora, pa predstečajnog upravnika.

Međutim, najviše nade zaposlenima da će država preuzeti brigu o ovom kolektivu, ulilo je imenovanje stečajne upravnice.

“Razlog što smo prekinuli štrajk, to je da bi poboljšali stabilnost firme. Jer mi želimo da radimo, faktički nismo imali sa kim da potpišemo taj sporazum. Taj gospodin Cvijan, nije tu prisutan, što je i faktički ovlašćeno lice. Mi želimo da radimo“, rekao je Zečević.

Od poslovanja čačanske čipsare zavise i brojni proizvođači krompira iz većeg dela zapadne Srbije.

Ministar Dinkić obećao je da će, nakon radnog stečaja, biti osnovana nova firma, pod nazivom PIK Čačak.

Sa druge strane Vladimir Cvijan, koji je donedavno bio direktor, koga je imenovao upravni odbor vlasnika, najavljuje da će Slaviša Purić iskoristiti sva pravna sredstva kako bi sačuvao svoje vlasništvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: