Nestala struja u delu Beograda

Elektrodistibucija Beograd saopštila je da je u subotu popodne došlo do problema sa snabdevanjem strujom u centru grada. Do 21 sat struju dobili svi potrošači.

Izvor: B92

Subota, 30.10.2010.

23:13

Default images

Kako je navedeno, oko 16:40 registrovana havarija na elektrokablu zbog čega je došlo je do prekida napajanja na dve trafo-stanice u najužem centru grada.

Te dve trafostanice električnom energijom napajaju područje opština Vračar i Stari grad, a u EDB-u navode da se šteta procenjuje na 50-100.000 evra.

“Brzom intervencijom ekipa EDB-a kidanje je locirano u. Braničevskoj ulici kod broja 14. Šteta na kablu će se sanirati u periodu od oko 20-30 dana. Za sada se ne može proceniti tačan iznos štete, ali iskustvo govori da će ona iznositi od 50.000 do100.000 evra”, navedeno je u saopštenju.

Dispečerske ekipe uz velike napore do 21 sata napojile sve potrošače električnom energijom.

“Ovo je peti slučaj oštećenja 110 kV kablova u poslednje četiri godine. I pored svih apela i upozorenja EDB-a da se vodi računa pri zemljanim radovima, opet se pojavljuju nesavesni izvođači, koji svojim nemarom dovode elektroenergetski sistem u veoma težak položaj”, ističe se u saopštenju “Elektrodistibucije Beograd”.

EDB navodi da će dok traju radovi u Braničevskoj ulici biti ograničen i veoma restriktivan saobraćaj i mole građane za razumevanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: