Smanjenje KFOR-a za polovinu

NATO ulazi u drugu fazu smanjenja vojnog prisustva na Kosovu na 5000 vojnika, saopštio je generalni sekretar Alijanse Anders Fog Rasmusen.

Izvor: B92

Petak, 29.10.2010.

12:53

Default images

NATO će tokom narednih meseci postepeno smanjivati broj svojih vojnika sa 10.000 na 5.000. Rasmusen je rekao da je ova odluka doneta zbog ocene da se situacija na Kosovu poboljšala.

"Tokom narednih meseci, snage NATO-a postepeno će smanjivati svoje prisustvo na oko 5.000 vojnika, čime će učiniti korak ka upotrebi Kfora kao sredstva odvraćanja", objasnio je Rasmusen.

„Uslovi bezbednosti na Kosovu nastavljaju da se poboljšavaju, što je pozitivan faktor ne samo za Kosovo, nego i za čitav region", rekao je on.

Prema rečima generalnog sekretara Alijanse, snage Kfora zadržavaju sposobnost za brzo i efikasno razmeštanje, gde i kada god se za to ukaže neophodnost.

"Mogućnosti misije Kfora da garantuje pouzdanu i bezbednu situaciju na Kosovu su nepromenjene", rekao je Rasmusen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: