Razotkriven organizator borbi pasa

U Bogatiću kod Šapca tajno su održavane borbe pasa na koje su pitbul terijeri dovođeni i iz zemalja regiona.

Izvor: B92

Sreda, 27.10.2010.

00:40

Default images

Šabačka policija uspela je da otkrije ovu kriminalnu organizaciju i da na licu mesta uhapsi organizatora borbi, ali i učesnike.

Protiv organizatora Zorana P., kao i protiv vlasnika pasa Miroslava L.., Saše P. i Dejana K. biće podnete krivične prijave za krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja.

U subotu u popodnevnim satima na imanju improvizovanog banjskog kupališta koje je u vlasništvu Zorana P., policija je zatekla 38 osoba, među kojima 16 državljana Srbije, a ostali su državljani BiH, Slovenije, Rumunije i Poljske, koji su prisustvovali borbi pasa rase pitbul terijer.

Policija je na licu mesta zatekla tri psa, a jedan je imao i vidne povrede zadobijene u borbi. Pronađene su i dve vage za merenje težine pasa pred borbu. Kako saznajemo, psi su zadržani kod vlasnika pošto životinje nemaju gde da se smeste.

Policija nastavlja istragu. U udruženju “Prijatelja životinja Šapca” očekuju doslednu primenu zakona, tim pre jer se znaju počinioci zločina. Njihov pravni zastupnik Slobodan Stašević biće uključen tokom sudskog postupka kako bi svi zlostavljači bili kažnjeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: