Parada ponosa je uspela

Prva Parada ponosa u Srbiji je uspela, na sreću i radost čitave LGBT populacije, ocenili su predstavnici Organizacionog odbora Parade.

Izvor: FoNet

Sreda, 13.10.2010.

14:14

Default images

Parada jeste bila politički protest, kojim smo ukazali na sve probleme koji nas muče, izjavio je na konferenciji za novinare jedan od organizatora Lazar Pavlović.

Parada ponosa nije bila Sodoma i Gomora i nije bila mesto sa opsenim prizorima, gde ste mogli da vidite gole ljude niti mesto gde se ruši moral i tradicionalne vrednosti porodice, dodao je on.

Pavlović je istakao da je država u nedelju jasno stala na stranu odbrane ljudskih prava i evropskih vrednosti.

Prema njegovim rečima, na sreću učesnika parade, jedina brana između LGBT populacije i veoma dobro organizovanih nasilnih grupa je bila dobro organizovana policija, koja je odlučno i profesionalno odradila svoj posao.

Da je ta brana popustila, mi danas ne bismo bili ovde, zaključio je Pavlović i izrazio zahvalnost MUP Srbije.

On je ocenio da je sada obaveza države da istraži ko organizuje nasilnike i ko su nalogodavci, koji, kako je rekao, nisu svi mladi, već je reč o organizovanim grupama, kojima neko veoma dobro manipuliše i finansijski ih podržava.

Pavlović je izjave funkcionera da je ipak trebalo preispitati održavanje Parade, s obzirom na mogućnost incidenata, ocenio kao "opasno prebacivanje odgovornosti na organizatore Parade".

Predstavnik Organizacionog odbora Parade Boban Stojanović je izjavio da Parada nije bila preuranjena i da ne oseća odgovornost za nemire u Beogradu.

Za svako kršenje ljudskih prava odgovornost je na državi. Ono što je bilo na nama uradili smo 100 odsto, nije izostala nijedna dozvola, nije bilo naznaka da će skup bilo koga vređati ili provocirati, niti da će Parada uticati da dođe do incidenata, rekao je Stojanović.

Sama Parada ne menja ništa za ta dva sata šetnje, ali ako neko razbije mamograf, zbog gej parade, jasno je u kakvom društvu živimo, ocenio je Stojanović i poručio da su luzeri svi koji su hteli da se Parada ne održi.

Jedno veliko hvala svakom policajcu, koji je 10.oktobra bio na ulicama Beograda u odbrani ljudskih prava i ustavnog poretka Srbije, jer bez njih Parada ponosa se ne bi održala i ne bi bila najbezbednije mesto u tom trenutku u celom gradu, rekao je organizator Adorjan Kurucz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: