Kamenovan i mobilni mamograf

Beograd -- Mobilni digitalni mamograf, kupljen od sredstava donatora i B92, kamenovan je i oštećen u centru grada u vreme dok su lekari pregledali pacijentkinje.

Izvor: B92
Podeli

“Imala sam pacijentkinju. Čula sam buku okolo i onda je krenulo kamenovanje i lupanje po autobusu, da sam ja zalegla dole sa pacijentkinjom”, kaže doktorka Milena Grčić.

"Čula sam stakla koja se ruše i koleginicu koja je vrištala i uletela sa drugom pacijentkinjom, svi smo polegali. Zaključali smo sve ovo. Haos”, rekla je dežurna doktorka.

“Nemam pojma ko je bio. Čuli smo vrata, sve je to bilo dobro zaključano, nisu mogli da uđu, onda sam ja rekla možda nam je policija došla u pomoć. Mi smo izašli i više nikog nije bilo. Policija je došla posle svega. Nas niko nije branio", ispričala je Grčićeva.

V.d. direktora Instituta za onkologiju Zoran Rakočević kaže da se taj incident dogodio oko 10.30 sati kad je na pregledu već bilo četiri-pet pacijentkinja i kada je grupa protestanata kamenovala pokretni autobus.

"Na svu sreću nema povređenih, ali je pričinjena materijalna šteta koja uopšte nije mala", izjavio je Rakočević.

On je dodao da je mamograf namenjen ranom otkrivanju raka dojke i da je i danas radio uobičajeno, pa su osim lekara bile prisutne i medicinske sestre.

Rakočevih je kazao da se očekuje da će tokom dana šteta biti sanirana i da će mamograf nastaviti rad tokom sutrašnjeg dana.

5. Oktobar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 69 idi na stranu