Deka održao lekciju odbornicima

80-godišnji seljak iz kuršumlijskog sela Sekirača Radoslav Milosavljević je odbornicima te opštine održao lekciju lepog ponašanja.

Izvor: B92

Utorak, 05.10.2010.

00:41

Default images

Naime, Milosavljević je došavši u Opštinu privatnim poslom, naišao na svađu odbornika u skupštinskoj sali.

On je sa govornice prekinuo svađu, podsetivši odbornike da treba da rade u interesu naroda, a ne da se svađaju zbog vlasti. Istovremeno, zapretio je da će uz pomoć komšija sledeći put rasterati odbornike iz opštinske zgrade.

Do obračuna u Skupštini Opštine je došlo pošto je Slavko Ilić tražio da skupština verifikuje njegov mandat, pošto je on ispred Demokratske stranke zamenio odbornika koji je podneo ostavku.

Nakon što je taj predlog odbijen, Ilić je sa predsedavajućeg stola ispred predsednika skupštine uzeo spisak prisutnih odbornika i zgužvao ga. Zamenik predsednika Skupštine Milija Milenković gurnuo je Ilića, a zatim su se umešali i drugi odbornici iz vladajuće koalicije i opozicije.

U opštem metežu, guranju i udaranju odbornicima se sa skupštinske govornice obratio meštanin planinskog sela Sekirača, Radoslav Milosavljević, koji je prekinuo svađu i pozvao odbornike da se urazume i počnu da rade u interesu građana.

Nakon što se popeo na govornicu, Milosavljević je odbornike zamolio za tušinu, rekavši im da je sramota što se svađaju, umesto da rade.

Nakon njegovog obraćanja odbornicima, zamenik predsednika skupštine dao je pauzu, a Milosavljević je u skupštinskom holu odbornike ponovo pozvao da se ne otimaju oko vlasti ili će u suprotnom dovesti seljake iz tog sela da ih, kako je kazao, sve izbace napolje iz opštinske zgrade.

Nakon incidenta u skupštinskoj sali, usledile su prijave policiji, sa obe strane. Opština je prijavila Slavka Ilića zbog ometanja rada skupštine, dok je Ilić prijavio zamenika predsednika skupštine Miliju Milenkovića zbog fizičkog nasrtanja na njega.

Sednisu SO su zatim napustili svi opozicioni odbornici, a većina, koju čine odbornici Demokratske stranke Srbije, Srpske radikalne stranke i Nove Srbije nastavili su rad.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: