Ukradeno oružje sa sajma

Novi Sad -- Iz izlagačkog prostora Novosadskog sajma nepoznata osoba ukrala je, kako se nezvanično saznaje, oko 40 pištolja i drugog naoružanja.

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Još se ne zna koliko je tačno oružja ukradeno ni koliko iznosi materijalna šteta.

Oružje je, po navodima policije, ukradeno oko pet sati ujutru. Jedan od radnika obezbeđenja Sajma je video lopova kako se udaljava, ali je ovaj uz pretnju oružjem uspeo da mu pobegne. Oružje je ukradeno uglavnom sa štandova firmi "Snajper" i "Zastava".

U "Snajperu" zbog istrage nisu želeli da daju bilo kakve izjave, dok je direktor “Zastava oružja“ Rade Gromović prokomentarisao za B92 da su organizatori sajma morali da povedu malo više računa o bezbednosti tokom manifestacije.

Na sajmu, međutim, kažu da njihovo obezbeđenje ne nosi oružje, ali da ono jeste pojačano tokom ovog sajma.

Policija je nekon dojave o krađi sve do 11 sati radila uviđaj u hali gde je izloženo oružje. Po nezvaničnim navodima ukradeno je oko 40 pištolja, a među ukradenim oružjem je i pištolj čija je vrednost 8.500 evra.

Pretpostavlja se da je lopov u sajamsku halu ušao kroz jedan od prozora, a posao mu je olakšalo to što obezbeđenje sajma nije naoružano i u hali gde je oružje ne postoji video nadzor.

Hronika

strana 1 od 69 idi na stranu