Škundrić: "Zvezda" u slobodno vreme

Nakon izbora ministra Petra Škundrića za predsednika Sportskog društva Crvena zvezda, čuju se glasovi da je posredi sukob interesa. Škundrić odbacuje te navode.

Izvor: B92

Petak, 01.10.2010.

02:57

Default images

Ministar energetike i visoki funkcioner SPS-a Petar Škundrić u četvrtak je izabran za predsednika Sportskog društva Crvena zvezda.

Škundrić je bio jedini kandidat, a za predsednika ga je predložio fudbalski klub.

Novoimenovani predsednik nije komentarisao informacije koje su se mogle čuti u javnosti da je na funkciju postavljen pošto je u fudbalski klub kao generalnog sponzora doveo "Gasprom".

Istovremeno, Škundriću nije sporno ni to sada obavlja dve nespojive funkcije.

“Ovo je društvena funkcija, gde ću deo svog slobodnog vremena posvetiti, kao profesor Univerziteta, ne kao ministar u Vladi Republike Srbije – mladim ljudima”, objasnio je Škundrić.

"Princip isti - korak unazad"

Izvršni direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić smatra da izbor jednog ministra na čelo sportskog društva nije klasičan sukob interesa, ali da bi on, prema Zakonu, trebalo da zatraži mišljenje od Agencije, jer je Crvena Zvezda privredno udruženje.

Za novinara nedeljnika “Vreme” Slobodana Georgijeva ponovno mešanje politike u sport predstavlja - novi korak unazad.

“Pored toga što se deklarativno svi zalažu da političari ne bi trebalo da budu na bitnim mestima u upravama klubova i sportskih društava, mi vidimo, zapravo, da se stalno vraćamo na tu istu matricu”, kaže Georgijev.

“Pre Škundrića imali smo Vlahovića koji je bio iz DS-a, pa se činilo da to ne upada toliko u oči, ali princip je potpuno isti. Izbor Petra Škundrića je možda i nagrada za uvođenje ‘Gasproma’ na mesto generalnog sponzora fudbalskog kluba, i sada je potpuno jasno da samo ministarka sporta još možda veruje da će ta stvar biti izmenjena”, zaključio je Slobodan Georgijev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: