Kalanovićeva: Rad na mostu po planu

Realizacija projekta izgradnje mosta od Zemuna do Borče, preko Dunava, odvija se po planu, izjavila ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.09.2010.

12:16

Default images

Stoga, dodaje ona, nema razloga za zabrinutost da kineska kompanija "Čajna roud end bridž korporejšn" neće ispuniti svoje obaveze.

Ona je izjavila da pažljivo prati taj projekat i da je u sredu dobila uveravanja od kineskog ambasadora u Srbiji da će realizacija tog projekta teći u skladu sa ugovorom.

Podsetimo, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je pre nekoliko dana rekao novinarima da projekat izgradnje mosta od Zemuna do Borče kasni, jer još nije urađen ni idejni projekat, koji je trebalo da uradi CRBC.

Kalanovićeva je navela da je kineska strana ranije predložila da se CRBC uplati avans od 25 odsto od vrednosti ugovora, što Srbija nije prihvatila.

"Tačno je da ti pregovori još nisu završeni i da mi u ovom trenutku ne možemo da kažemo koliki će tačno biti avans, ali možemo da kažemo da sigurno neće biti 25 odsto", naglasila je ministarka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: