Vojska SAD "otuđena od naroda"

London, Beograd -- Američki ministar odbrane Robert Gejts upozorio je na opasnost da oružane snage postanu "otuđeni deo američkog društva".

Izvor: BBC
Podeli

Gejts je rekao da se potpuno dobrovoljni sastav američke vojske regrutuje iz sve manje i sve uže baze američkih građana, kako u geografskom tako i u društvenim smislu.

Većina Amerikanaca, posebno onih na liberalnom severozapadu zemlje i na pacifičkoj obali, nemaju nikoga u oružanim snagama.

Zbog toga su za njih, po Gejtsovim rečima, ratovi u Iraku i Avganistanu "apstraktan pojam koji ih se lično i ne dotiče".

Svet

Zabrana prolaza za NATO trupe

London, Beograd -- Pakistanski zvaničnici su na jednom graničnom prelazu prema Avganistanu zaustavili sve kamione NATO za snabdevanje međunarodnih snaga u toj zemlji.

Svet četvrtak 30.09. 22:45 Komentara: 3

Povređen predsednik Ekvadora

Kito -- Predsednik Ekvadora Rafael Korea povređen na protestima koje su organizovali pripadnici snaga bezbednosti nezadovoljni zakonom kojim im se oduzimaju bonusi.

Svet četvrtak 30.09. 22:02 Komentara: 2

Preminuo glumac Toni Kertis

Nevada -- Holivudski glumac Toni Kertis umro je u 85. godini od srčanog udara, potvrdio je predstavnik za štampu porodice. Kertis je preminuo u snu, u svom domu u Nevadi.

Svet četvrtak 30.09. 15:58 Komentara: 6
strana 1 od 199 idi na stranu