Vlada Grčke preti vozačima

Atina -- Vlada Grčke je zapretila vlasnicima i vozačima kamiona koji odbijaju da prekinu štrajk, da će ih kazniti zatvorom.

Izvor: Beta
Podeli

Naređenje za prekid štrajka je izdato još u julu, tokom prethodnog štrajka vozača u znak protivljenja reformi propisa o transportu u okviru vladinih mera štednje.

Štrajk koji je teško pogodio grčku privredu i omeo saobraćaj, ponovo je počeo sredinom septembra.

Grčki poslanici bi trebalo da večeras glasaju o predlogu izmene zakona prema kojem bi se oduzela dozvola vozačima koji odbiju da se vrate na posao i izrekla kazna do tri godine zatvora.

Vozači kamiona u Grčkoj ponovo štrajkuju od 13. septembra protiveći se najavljenom uvođenju konkurencije u drumski prevoz.

Tu i druge promene grčka država uvodi u zamenu za međunarodnu finansijsku pomoć koja treba da joj pomogne za prevazilaženje krize.

Svet

Zabrana prolaza za NATO trupe

London, Beograd -- Pakistanski zvaničnici su na jednom graničnom prelazu prema Avganistanu zaustavili sve kamione NATO za snabdevanje međunarodnih snaga u toj zemlji.

Svet četvrtak 30.09. 22:45 Komentara: 3

Povređen predsednik Ekvadora

Kito -- Predsednik Ekvadora Rafael Korea povređen na protestima koje su organizovali pripadnici snaga bezbednosti nezadovoljni zakonom kojim im se oduzimaju bonusi.

Svet četvrtak 30.09. 22:02 Komentara: 2

Preminuo glumac Toni Kertis

Nevada -- Holivudski glumac Toni Kertis umro je u 85. godini od srčanog udara, potvrdio je predstavnik za štampu porodice. Kertis je preminuo u snu, u svom domu u Nevadi.

Svet četvrtak 30.09. 15:58 Komentara: 6
strana 1 od 199 idi na stranu