Hašim Tači podnosi ostavku?

Kako B92 saznaje iz izvora bliskih Hašimu Tačiju, premijer Kosova bi uskoro mogao da podnese ostavku, jer ima problema da održi vladajuću koaliciju na okupu.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.09.2010.

13:04

Default images

List "Koha Ditore" piše da se Tači navodno na ovaj korak odlučio zbog načina privatizacije Telekoma i Pošte Kosova, koja se najavljuje ovih dana.

Kosovski premijer Hašim Tači sastao se sa predsednikom Demokratskog saveza Kosova Fatmirom Sejdiuom sa kojim je razmatrao aktuelna politička zbivanja na Kosovu pošto je Sejdiu podneo ostavku na mesto predsednika Kosova.

Nakon sastanka sa Tačijem, DSK je saopštio da su se sagovornici složili da nastave konsultacije do postizanja političkog sporazuma u interesu građana Kosova a u skladu sa Ustavom i važećim zakonima.

Tači je prema obaveštenim izvorima u Prištini počeo krug konsultacija sa stranačkim predstavnicima o mogućim koracima izlaska iz sadašnje situacije, u kojoj je narušen politički balans vladajuće koalicije na Kosovu. Hašim Tači je jutros bio na sastanku sa ambasadorima zemalja kvinte u Prištini, ali se ne zna o čemu su razgovarali. Spekuliše se da je bilo reči o vanrednim izborima.

U međuvremenu šef Međunarodne civilne kancelarije na Kosovu Piter Fejt tvrdi da je politička situacija na Kosovu stabilna.

“U toku su konsultacije o daljim koracima posle odluke ustavnog suda i ostavke predsednika. Ja bih voleo da naglasim da se ne nalazimo ni u kakvoj vrsti institucionalne krize. To je normalan proces koji se događa u mnogim demokratskim društvima. I ja sam uveren da će premijer uskoro doneti odluku da li će biti organizovani prevremeni izbori ili će biti pronađeno neko drugo rešenje”, kaže Fejt.

Šef MCK je kazao da se Kosovo ne nalazi u institucionalnoj i političkoj krizi i da je situacija stabilna, ocenivši da su događanja kroz koja prolazi Kosovo normalna i da se dešavaju u svakoj demokratiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: