Pres: Šiptarov brat čuva Bagzija

Brat od tetke Dušana Spasojevića Šiptara, ubijenog šefa „zemunskog klana", radi u policijskoj Jedinici za zaštitu svedoka, piše "Pres".

Izvor: Press

Četvrtak, 30.09.2010.

00:00

Default images

Spasojevićev brat brine o bezbednosti mafijaša pokajnika koji su svedočili protiv „zemunaca“.

Šiptarov brat R. L. zaposlen je formalno na mestu magacionera, ali važi za jednog od najpoverljivijih operativaca Jedinice za zaštitu svedoka.

Potvrdu ovih informacija "Pres" je juče dobio u samom vrhu policije i tužilaštva. Ministar Ivica Dačić kaže da je on „ovaj problem nasledio" i da je već naredio hitnu istragu.

"Ako se utvrdi da je to istina, taj čovek više neće moći da radi u policiji! Inače, prema informacijama koje ja imam, to lice je zaposleno u Jedinici za zaštitu svedoka pre mog dolaska na mesto ministra“, kaže ministar Dačić.

Kako "Pres" saznaje, R. L. je u policiju primljen 2000. godine. U vreme „Sablje",17. aprila 2003. godine izbačen je iz MUP-a zbog „povrede radnih obaveza i dužnosti" i jedno vreme je čak bio zadržan u pritvoru.

U policiju se, međutim, vratio već u oktobru 2003. godine pošto je protiv njega obustavljen disciplinski postupak. U aprilu 2006. godine raspoređuje se kao magacioner u odsek za logistiku, koji se nalazi pri Jedinici za zaštitu svedoka. U to vreme načelnik te jedinice bio je Dragan Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: