Josipović najavio obračun s mafijom

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ponovo je najavio akciju obračuna s narkomafijom, rekavši da od toga neće odustati.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.09.2010.

22:42

Default images

"To je posebno složena problematika jer u Hrvatskoj deluje dobro organizovana i međunarodno povezana dilerska mafija koja sigurno ima spregu i u delu politike i policije”, rekao je on.

Josipović je ukazao i na problem neplaćanja poreza, nameštanja utakmica i nereda na fudbalskim stadionima uz primedbu da se "u ne radi o fudbalu", već o "kriminalu i mafiji".

Hrvatski predsednik se osvrnuo i na kritike koje su mu upućene pošto je oduzeo odlikovanja osobama osuđenim za ratne zločine, pored ostalog i generalima Hrvatske vojske Branimiru Glavašu i Mirku Norcu, pa konstatovao da je samo provodio zakon.

"Ukoliko neko misli da zakon koji je doneo Hrvatski sabor o oduzimanju činova osuđenima na pet i više godina ne treba poštovati, već da možemo biti Divlji zapad, to je njegov problem", zaključio je Josipović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: