Josipović najavio obračun s mafijom

Osijek -- Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ponovo je najavio akciju obračuna s narkomafijom, rekavši da od toga neće odustati.

Izvor: Tanjug
Podeli

"To je posebno složena problematika jer u Hrvatskoj deluje dobro organizovana i međunarodno povezana dilerska mafija koja sigurno ima spregu i u delu politike i policije”, rekao je on.

Josipović je ukazao i na problem neplaćanja poreza, nameštanja utakmica i nereda na fudbalskim stadionima uz primedbu da se "u ne radi o fudbalu", već o "kriminalu i mafiji".

Hrvatski predsednik se osvrnuo i na kritike koje su mu upućene pošto je oduzeo odlikovanja osobama osuđenim za ratne zločine, pored ostalog i generalima Hrvatske vojske Branimiru Glavašu i Mirku Norcu, pa konstatovao da je samo provodio zakon.

"Ukoliko neko misli da zakon koji je doneo Hrvatski sabor o oduzimanju činova osuđenima na pet i više godina ne treba poštovati, već da možemo biti Divlji zapad, to je njegov problem", zaključio je Josipović.

Region

Tadić podržao SNSD

Doboj -- Predsednik Srbije Boris Tadić je dao podršku kandidatima Saveza nezavisnih socijaldemokrata na predstojećim izborima 3. oktobra u Bosni i Hercegovini.

Region sreda 29.09. 22:15 Komentara: 39

Dodik skuplja poene u Srbiji

Beograd -- Premijer Republike Srpske boravi u Beogradu gde, po mišljenju analitičara, prikuplja poslednje političke poene pre izbora u BiH, koji će se održati 3. oktobra.

Region sreda 29.09. 15:30 Komentara: 5

Nastavak štrajka u Sloveniji

Ljubljana -- Štrajk slovenačkih javnih službenika traje već treći dan, kamioni na granicama čekaju nekoliko sati, revoltirani auto-prevoznici najavili zatvaranje luke Kopar.

Region sreda 29.09. 13:41 Komentara: 4
strana 1 od 69 idi na stranu