Glavašu oduzeta odlikovanja

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović doneo je odluku o oduzimanju odlikovanja Branimiru Glavašu, osuđenom na osam godina zatvora.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.09.2010.

14:33

Default images

U obrazloženju odluke navodi se da se odlikovanja oduzimaju na osnovu Ustava i Zakona o odlikovanjima i priznanjima.

Glavašu su oduzeta odlikovanja: Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, Red kneza Domagoja s ogrlicom, Red bana Jelačića, Red Ante Starčevića, Red hrvatskog trolista, Spomenica domovinskog rata i Spomenica domovinske zahvalnosti.

Predsednik Hrvatske je 9. septembra ove godine Branimiru Glavašu oduzeo i čin general-bojnika.

Istovremeno je zbog pravosnažnih presuda za ratne zločine nad srpskim civilima čin general-bojnika oduzet i Mirku Norcu, a čin pukovnika Tihomiru Oreškoviću.

Zbog presude za ubistvo srpskog civila čin bojnika je oduzet i Siniši Rimcu, a zbog pravosnažne presude za zloupotrebu položaja i ovlašćenja bez čina general-bojnika ostao je i Vladimir Zagorac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: