NVO podržavaju Marka Karadžića

NVO pozivaju Vladu i premijera da se jasno opredele prema zbivanjima u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i ostavci sekretara Marka Karadžića.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 30.09.2010.

14:31

Default images

Ostavka Karadžića je ozbiljan signal da to nije lični sukob dvojice saradnika, već koncepcijsko neslaganje ljudi u delikatnom resoru izvršne vlasti, ocenjuju NVO.

"Karadžić je uvek bio prisutniji i aktivniji u javnosti od ministra Svetozara Čiplića, pokazujući time da je bavljenje ljudskim pravima način života, a ne profesija", navodi se i saopštenju.

Grupa nevladinih organizacija podsetila je na kvalitetnu saradnju koju su imale sa Karadžićem.

"Ukoliko Vlada Srbije ravnodušno prihvati ostavku Karadžića, pitamo se nije li Vlada samo deklarativno protiv diskriminacije, amnestije za ratne zločine, javnog slavljenja ratnih zločinaca, propagiranja seksizma, rasizma, homofobije, antisemitizma i neonacizma", navodi se u saopštenju.

Zajedničko saopštenje potpisale su organizacije: Žene u crnom, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Komitet pravnika za ljudska prava i Inicijativa mladih za ljudska prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: