"Merama Vlade do svežeg mleka "

Ministar trgovine Slobodan Milosavljević najavio je da će Vlada uskoro usvojiti meru kojom bi trebalo da se prevaziđe nestašica svežeg mleka na tržištu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.09.2010.

21:29

Default images

Milosavljević je izrazio nadu da u Srbiji, koja ima tržišne viškove mnogih poljoprivrednih proizvoda, nestašice ubuduće neće biti aktuelna tema.

"Nadam se da će ta mera, na žalost administartivna, biti stimulativna da se stanje stabilizuje i da se proizvođačima i prerađivačima ostavi vreme da se usaglase o ceni kvalitetu i količinama mleka" kaže Milosavljević.

Govoreći o interesovanju velikih trgovinskih lanaca za ulaganja u Srbiji, Milosavljević je rekao da je od 2001. u našu zemlju došlo njih 15, a da se očekuje da u narednim godinama dođe još nekoliko velikih, što bi, kako je ocenio, doprinelo konkuretnosti i boljem položaju potrošača.

Govoreći o sajmu automobila, Milosavljević je rekao da se Srbija opet nalazi "na mapi" proizvođača automobila.

U Nišu će biti otvorene dve fabrike koje će proizvioditi komponente za automobilsku industriju ili flude za automobile.

Južnokorejska kompanija "Jura" već je počela da gradi fabriku u kojoj bi posao trebalo da nađe 1.500 radnika, a italijanski "Dajtek" će ugovor sa gradom o lokaciji i zemljištu potpisati početkom oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: