Dinkić: Srbija se dobro predstavila

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je u Šangaju da je uspešan nastup Srbije na Svetskoj izložbi dobar osnov za veće prisustvo Srbije na tržištu Kine.

Izvor: B92

Sreda, 29.09.2010.

14:06

Default images

Dinkić, koji je posetio paviljon Srbije na izložbi "EKSPO 2010", dodaje da je ta manifestacija dobra prilika i da se mnogobrojni posetioci upoznaju sa Srbijom.

"Zadovoljan sam kako izgleda srpski paviljon. Možemo da budemo ponosni jer je do sada 2.650.000 posetilaca bilo u našem paviljonu", kazao je Dinkić.

Kako podsećaju iz Ministarstva ekonomije, septembar je u srpskom paviljonu posvećen ekonomskim temama i aktivnostima vezanim za privredno predstavljanje Srbije.

Posetioci srpskog paviljona imaju priliku da se upoznaju sa dva moderna projekta promocije ekonomije Srbije.

Prvi je virtuelni sajam "efair4U", koji je priredila Privredna komora Srbije i koji predstavlja portal gde kompanije iz Kine mogu da se upoznaju sa 2.500 kompanija iz Srbije i uspostave prve kontakte sa srpskim privrednicima.

Drugi projekat, elektronska biznis mreža Srbije, interaktivna je baza koja omogućuje uvid u oko 88 projekata, proizvoda, usluga i patenata koji su otvoreni za investitore, odnosno strateške partnere.

U bazi je moguće videti koje su to sve pogodne lokacije u Srbiji za investicije, koji su to partneri i projekti koji traže ulagače, ali i koji su to patenti koje su naučnici otkrili, a koji traže novac da bi se pretvorili u finalne proizvode.

Dinkić, koji je i predsednik srpskog dela Međuvladine mešovite komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju između Srbije i Kine, bio je danas u Šangaju gost kineskog paviljona, koji ima deset spratova i u koji je uloženo 300 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: