Devojčica povređena u eksploziji

Trogodišnja devojčica srpske nacionalnosti A.K., koja je povređena prilikom eksplozije u severnom delu Kosovske Mitrovice, oseća se dobro.

Izvor: FoNet, Beta

Utorak, 28.09.2010.

22:24

Default images

A.K. je povređena u eksploziji koja se dogodila u utorak uveče na krovu zgrade, iznad stana u kojem je devojčica bila, rečeno je u Kosovskoj policijskoj službi (KPS).

Devojčici je sanirana povreda natkolenice, nije životno ugrožena i puštena je kući. Situacija u tom delu Kosovske Mitrovice jutros je mirna.

Meta napada bila je antena kosovskog operatera mobilne telefonije koju koriste Albanci, a postavljena je iznad stana u Ulici Džona Kenedija, čiji je vlasnik Srbin, pripadnik Kosovske policijske službe.

Stanari te zgrade, koji su veći deo noći posle eksplozije proveli na ulici, rekli su novinarima da su u više navrata peticijom tražili da se antena ukloni sa krova zgrade, ali da vlasnik stana, koji je, kako kažu, izdao u zakup prostor na krovu zgrade, to nije hteo da uradi.

Na mesto eksplozije stigla je Kosovska i Euleks policija i pripadnici Kfora koji su blokirali ovaj deo grada.

Portparol kosovske policije za region severa Kosova Besim Hoti izjavio je da je istragom utvrđeno da je u ekspolziji korišćena ručno izrađena eksplozivna naprava od 600 grama TNT eksploziva sa sporogorećim štapinom.

Načelnik kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković izjavio je da su takvi incidenti zabrinjavajući i pozvao nadležne da ih istraže i pronađu počinioce.

Prema oceni Nedeljkovića, stiče se utisak da neko namerno izaziva incidente da bi pokazao kako na severu Kosova vlada bezvlašće i nestabilnost.

Nedeljković je ukazao da bi nadležni organi, pre svega međunarodne bezbednosne organizacije na Kosovu, morale da obezbede mir i sigurnost građana i da spreče dalje incidente, koji su usmereni protiv lične bezbednosti i imovine građana.

Ivanović: Ne rešavati probleme nasiljem

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović osudio je incident u severnoj Kosovskoj Mitrovici i naveo da nasilje nije način za rešavanje problema.

"Ne bi trebalo da spekulišemo o mogućim motivima incidenta koji se dogodio u Kosovskoj Mitrovici, ali neprihvatljivo je na takav način rešavati probleme", kazao je Ivanović.

Prema njegovim rečima, s druge strane treba imati razumevanja što se Srbi na Kosovu osećaju ugroženim nakon uništavanja opreme Telekoma Srbije južno od Ibra.

"Kad god su kosovski Albanci nasilno uništavali bazne stanice, uvek je usledila reakcija. Mnogi u severnom delu Kosovske Mitrovice imaju rođake južno i prekid komunikacija izgleda zastrašujuće u 21. veku. Jedno nasilje stvara drugo nasilje. Treba prestati sa jednostranim potezima i pustiti da se situacija smiri, da probamo da uđemo u te pregovore o pitanjima koja su bitna za svakodnevni život", kazao je
Ivanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: