Ko će maturantima nadoknaditi štetu

Za sada nema odgovora na pitanje ko će maturantima subotičke Srednje ekonomske škole, koji su na ekskurziji u Italiji pokradeni, nadoknaditi štetu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.09.2010.

21:37

Default images

Prtljag i ukradeni autobus nisu osigurani, a a pravni timovi svih aktera rade na tome da se nadoknadi šteta.

Direktor "Suboticatransa" Tibor Fazekaš kaže da nije ova kompanija nije bila organizator putovanja, niti je imao zakonsku mogućnost da ugovori takvu vrstu osiguranja.

S druge strane, ugovorom između škole i turističke agencije, predviđeno je i urađeno zdravstveno osiguranje učenika, čime su ispunjene zakonske obaveze organizatora, kazao je vlasnik agencije "Profis" Korać.

Fazekaš je takođe rekao da su privremeno suspendovana četiri vozača "Suboticatransa" koji su vozili autobuse, a da šteta naneta preduzeću iznosi više od 150.000 evra.

Na studijskom putovanju u Italiji, učenici Srednje ekonomske škole "Bosa Milićević" iz Subotice ostali su 24. septembra bez prtljaga i putnih isprava pošto je jedan autobus kojim su putovali ukraden a drugi oštećen nedaleko od Rima.

Posle incidenta, ambasada Srbije u Rimu pobrinula se da učenici dobiju dokumenta po ubrzanoj proceduri, a prevoznik "Suboticatrans" uputio je novi autobus po učenike koji su se 26. septembra vratili kući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: