Đukić-Dejanović o vanrednoj sednici

Beograd -- Posle dva meseca pred poslanicima Skupštine Srbije je vanredna sednica na kojoj se raspravlja o dopuni skupštinskih odbora, među kojima je i Administrativni.

Izvor: B92
Podeli

Predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović rekla je za B92 da se popuna odbora mora izvršiti po Zakonu o Skupštini i Poslovnika o radu.

"Stučne službe su napravile proporciju koliko koja partija treba da da, i to je jedna sednica koju ćemo imati pre nego što počne vanredno zasedanje“, rekla je Đukić- Dejanović.

Đukić- Dejanović je najavila da će se na sednici raspravljati i o mandatu Dragana Šormaza koji je nedavno napustio Demokratsku stranku Srbije.

"Tačno je da će se raspravljati na Administrativnom odboru i o mandatu gospodina Šormaza, ali kakav će biti odnos snaga u ovom momentu ne znam. Jedan principijelan stav mora postojati kada su u pitanju nezavisni poslanici, ovo nije prvi put da se raspavlja o mandatima“, kaže predsednica Skupštine.

Đukić Dejanović kaže da će se u narednom periodu naći na dnevnom redu deklaracija o osudi zločina nad Srbima.

"Ovom deklaracijom treba da se pozovu parlamenti susednih zemalja da učine nešto slično kao što smo mi sa Srebrenicom. Smisao te deklaracije je zapravo to“, kaže Đukić- Dejanović.

Predsednica Skupštine kaže da je u poslednjih deset godina zemlja napredovala, da sve što je vredelo u predhodnom periodu je opstalo.

"Ne gledam to kroz prizmu socijalista, nego kroz poziciju građana“, kaže Đukić-Dejanović.

U popodnevnom delu zasedanja poslanici će imati prilike da postavljaju pitanja premijeru Mirku Cvetkoviću i ministrima, a za 4. oktobar zakazan je početak redovnog jesenjeg zasedanja parlamenta.

strana 1 od 99 idi na stranu